Acht nagelmythes ontkracht
U weet ondertussen al hoe u paaskuikens, kaviaarparels of magneetstrepen op uw nagels moet aanbrengen, maar al te vaak laat u zich leiden door een heleboel mythes die over nagelverzorging de ronde doen. Stylelist nam er enkele voor u onder de loep.
“Nagels moeten af en toe kunnen ademen” Onzin. Nagels zijn een dode materie, bijgevolg moeten ze niet ademen. Alles wat je nagels nodig hebben wordt bovendien voorzien door je lichaam (via het bloed).
“Nagellak droogt sneller wanneer je je vingers in ijswater houdt” Nope. Nagellak droogt wanneer de solventen in de formule verdampt zijn – je gelakte nagels in ijswater onderdompelen vertraagt het proces alleen maar.
“Je moet je nagelriemen bijknippen” Zeker niet. Je nagelriemen zorgen er net voor dat er geen bacteriën aan je nagelbed kunnen. Bovendien groeien je nagelriemen telkens dikker terug wanneer je ze afsnijdt.
“Valse nagels of gelnagellak verpesten je nagels” Soms. Het hangt er allemaal vanaf op welke manier er gewerkt wordt en welke producten gebruikt worden bij het aanbrengen en verwijderen. Kies dus een erkend nagelsalon.
“Vijl in één richting”Het maakt niet uit in welke richting je je nagels vijlt, maar vergewis je er wel van dat je een fijne vijl gebruikt en dat je er voorzichtig mee omspringt. De intensiteit waarmee je vijlt is belangrijker dan de richting waarin je vijlt.
“Wie veel gelatine eet krijgt langere, gezondere nagels”
Nieuwsflits: nagels bestaan uit keratine, niet gelatine.
“Bewaar nagellak in de koelkast, zo blijven ze langer goed.” De koude temperatuur zal er inderdaad voor zorgen dat je nagellak minder snel indikt, maar de beste manier is nog steeds de dop goed vastschroeven
“De witte vlekjes op je nagels wijzen op een calciumtekort.”
Maak je geen zorgen; die witte vlekjes zijn gewoon kleine sporen van lichte kneuzingen of beschadigingen aan je nagels en bijna iedereen heeft er af en toe wel eens eentje
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier