Als ex-topmodel en Brusselse styliste is Louise Assomo een echte beauty-addict. Gelukkig gunt ze weekend.be een blik in haar trukendoos.

1. "Een goede hydratatie van de huid is essentieel in de cultuur van zwarte vrouwen. Het is een raad die elke moeder doorgeeft aan haar dochter. Ik gebruik douchegel van Le Chat omdat die neutraal is. Mijn bodylotion is van de Bodyshop en op basis van karitéboter."

2. "Ondanks die goede raad heb ik toch last van een vette huid. Ontschminken is dus een prioriteit. Dat doe ik met water, en daarna met schijfjes Demak'Up Sensitive Silk, die Aloë Vera bevatten. Ik hou ook van de producten van Dr. Hauschka. Tot slot kies ik altijd voor de lichtste hydraterende crème."

3. "Niets is zo schadelijk voor de huid als de zon. Daarom hydrateer ik mijn huid altijd met Nivea als ik in de zon kom. Bovendien bescherm ik mijn gevoelige huidzones met een sunblock."

4. "De perfecte foundation vinden is geen sinecure, want de meeste zijn niet donker genoeg voor mijn huidskleur. De vloeibare textuur van Iman Cosmetics, te koop in de Inno, komt wel aardig in de buurt van de perfecte foundation."

5. "De nude trend. Voor een donkere huid betekent dat spelen met donkerbruine en chocoladetinten. Een bronzen oogschaduw en een oudroze lipstick zijn ideaal te combineren met die trend."

6. "Als ik wil opvallen, gebruik ik een groene of fuchsia oogschaduw van M.A.C., Bourjois of Lancôme. Die merken hebben een aanbod van monochrome oogschaduwen die mij goed staan. En mijn mascara, zwart natuurlijk, is de nieuwe Diorshow Extase."

7. "Een goede concealer tegen donkere kringen vond ik enkel bij Body Shop in Londen. Ook bronzig poeder op het bovenste deel van het ooglid en op de wallen kan wonderen doen, omdat dat je blik vergroot. Tot slot heb ik altijd Touche Éclat van Yves Saint Laurent bij: ik gebruik ze om lichtere zones te creëren om zo het accent te leggen op mijn jukbeenderen."

8. "Als ik mijn lippen wil accentueren, ga ik tot het uiterste: vuurrood of fuchsia!"

9. "Ons kapsel onderhouden is een monnikenwerk. De producten die ik gebruik zijn enkel te vinden in de Afrikaanse wijk Matonge in Brussel. Om de 4 tot 5 maanden laat ik mijn haar ontkroezen. Dan experimenteer ik ten volle met haarstukjes en vlechtjes. Mijn haar verwen ik vaak met karitéboter of maskertjes met kokosolie."

10. "Ik heb een periode gehad dat ik fan was van de Naomi Campbell-look, maar ook Beyonce kan mij bekoren. Al moet ik toegeven dat lange lokken die uren in de wind wapperen mij grandioos kunnen ergeren."

Isabelle Willot / AK

Louise Assomo, Kartuizerstraat 64, 1000 Brussel.

Als ex-topmodel en Brusselse styliste is Louise Assomo een echte beauty-addict. Gelukkig gunt ze weekend.be een blik in haar trukendoos. 1. "Een goede hydratatie van de huid is essentieel in de cultuur van zwarte vrouwen. Het is een raad die elke moeder doorgeeft aan haar dochter. Ik gebruik douchegel van Le Chat omdat die neutraal is. Mijn bodylotion is van de Bodyshop en op basis van karitéboter." 2. "Ondanks die goede raad heb ik toch last van een vette huid. Ontschminken is dus een prioriteit. Dat doe ik met water, en daarna met schijfjes Demak'Up Sensitive Silk, die Aloë Vera bevatten. Ik hou ook van de producten van Dr. Hauschka. Tot slot kies ik altijd voor de lichtste hydraterende crème." 3. "Niets is zo schadelijk voor de huid als de zon. Daarom hydrateer ik mijn huid altijd met Nivea als ik in de zon kom. Bovendien bescherm ik mijn gevoelige huidzones met een sunblock." 4. "De perfecte foundation vinden is geen sinecure, want de meeste zijn niet donker genoeg voor mijn huidskleur. De vloeibare textuur van Iman Cosmetics, te koop in de Inno, komt wel aardig in de buurt van de perfecte foundation." 5. "De nude trend. Voor een donkere huid betekent dat spelen met donkerbruine en chocoladetinten. Een bronzen oogschaduw en een oudroze lipstick zijn ideaal te combineren met die trend." 6. "Als ik wil opvallen, gebruik ik een groene of fuchsia oogschaduw van M.A.C., Bourjois of Lancôme. Die merken hebben een aanbod van monochrome oogschaduwen die mij goed staan. En mijn mascara, zwart natuurlijk, is de nieuwe Diorshow Extase." 7. "Een goede concealer tegen donkere kringen vond ik enkel bij Body Shop in Londen. Ook bronzig poeder op het bovenste deel van het ooglid en op de wallen kan wonderen doen, omdat dat je blik vergroot. Tot slot heb ik altijd Touche Éclat van Yves Saint Laurent bij: ik gebruik ze om lichtere zones te creëren om zo het accent te leggen op mijn jukbeenderen." 8. "Als ik mijn lippen wil accentueren, ga ik tot het uiterste: vuurrood of fuchsia!" 9. "Ons kapsel onderhouden is een monnikenwerk. De producten die ik gebruik zijn enkel te vinden in de Afrikaanse wijk Matonge in Brussel. Om de 4 tot 5 maanden laat ik mijn haar ontkroezen. Dan experimenteer ik ten volle met haarstukjes en vlechtjes. Mijn haar verwen ik vaak met karitéboter of maskertjes met kokosolie." 10. "Ik heb een periode gehad dat ik fan was van de Naomi Campbell-look, maar ook Beyonce kan mij bekoren. Al moet ik toegeven dat lange lokken die uren in de wind wapperen mij grandioos kunnen ergeren."Isabelle Willot / AK Louise Assomo, Kartuizerstraat 64, 1000 Brussel.