Column | Jean-Paul Mulders Column | Jean-Paul Mulders ‘Gisteren ververste ik de luier van mijn dochter, nu fluiten mannen haar na op straat’ De hitte ligt over de stad als een klomp gelatine en ik nuttig een pokébowl met mijn dochter van zeventien. Zij vertelt over haar vakantiejob in een strandbar en hoe zij met een muntstuk de vinnen van surfplanken aanspant. Zij wil graag redder worden en met een snelle scooter over het oppervlak van de Noordzee …
Reizen Reizen Goede vangst: de beste adressen in Oostende om te eten en te drinken Ensoriaanse bordjes, puike panden, Franse flair en natuurlijk de vangst van de dag: wie gaat dineren in Oostende, krijgt meer dan een mooi uitzicht.
Culinair Culinair Eten en drinken in openlucht: drie festivals waar je buiten aan tafel schuift Halverwege juni wordt het toch stilaan tijd om het buitenleven te omarmen, weer of geen weer. Drie plannen om te eten en drinken in de frisse lucht.
Weekend in Weekend in Op stap in Bazel: 8 tips voor Zwitserse zomerdagen gevuld met kunst en cultuur Het is een whalhalla voor cultuurliefhebbers, maar ook foodies, waterratten en architectuurfans komen er aan hun trekken. Acht tips voor een lang weekend in de Zwitserse stad Bazel.
Column | Elke Lahousse Column | Elke Lahousse ‘Je hoeft niet ver te gaan om ruimte te maken voor het onverwachte’ 'Een reis biedt de kans om los te komen van het alledaagse', schrijft Knack Weekend-journalist Elke Lahousse. 'Soms gaan we bewust op zoek naar die unieke momenten, soms overvallen ze ons. Wat de aanleiding ook is, een bijzondere reiservaring is soms alles wat we nodig hebben om het leven een vernieuwd doel te geven.'
Getest Getest Uitgetest: logeren in een designinterieur met zicht op zee in Paradis Apartment Een goede slaapplek maakt een weekendje weg net dat tikkeltje leuker. Knack Weekend test regelmatig hotels, B&B’s of andere interessante logeeradressen op maximum een drietal uur van Brussel en maakt achteraf de balans op. Deze week: Paradis Apartment in Oostende.
Culinair Culinair Het beste van Brussel: Café Billie (her)opent en 7 andere iconische restaurants in de hoofdstad Met de heropening van Café Billie - de vroegere Monk - halen liefhebbers van de betere en betaalbare pasta opgelucht adem. Het café is echter niet de enige iconische horecazaak in de hoofdstad: deze 7 restaurants typeren de stad dankzij hun traditionele karakter en de no-nonsense mentaliteit. Brussel op z’n best.
Human Interest Human Interest Meer pasta eten en beter geheimen bewaren: voornemens die je levenskwaliteit echt bevorderen De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen. Of zijn het goede voornemens? Vaak blijven ze theorie, maar wat als we ze beter uitkiezen en ze ons écht gelukkiger maken?
Column | Jean-Paul Mulders Column | Jean-Paul Mulders 'Er is zoveel ontregeld dat je maar beter kunt proberen van de ontregeling te genieten'
Culinair Culinair Van Mexicaanse invloeden tot Oostendse grandeur: de West-Vlaamse eetadressen van chef Stijn Deschacht Oostendenaar Stijn Deschacht is chef bij Bar Bulot in Brugge. Al is hij vooral bekend als gastheer van de populaire podcast Over Eten, waarin hij chefs, food artisans en andere foodies interviewt over hun culinaire avonturen.
Reizen Reizen De favoriete adressen van Seppe Nobels: van Zeeuwse lekkernijen tot slow living in Lissabon Deze zomer vragen we bekenden welke memorabele winkels, musea en horecazaken zij op hun reizen tegenkwamen. Deze week: Seppe Nobels, chef van restaurant Instroom in Antwerpen en voormalig Mens van het Jaar van Knack Weekend.
Reizen Reizen Ethische winkelroute of energieneutraal vakantiepark: 3 duurzame reistips Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips. Deze week: drie duurzame reistips.
Recepten Recepten Hondshaai met champignons Jan Kegels van foodtruckbedrijf Jean Sur Mer deelt een smakelijk recept met duurzame vis uit de Noordzee.