Rijst met surimikrab, mais en lente-ui Surimi kan best lekker zijn, als je maar weet hoe je het moet gebruiken. Dat toont Tim Anderson met dit recept voor rijst met surimikrab, mais en lente-ui. Het is klaar in een handomdraai en je hoeft er bovendien maar één pot voor vuil te maken.
Mabo-aubergine uit de magnetron Deze mabo-aubergine is makkelijk en snel te maken en bovendien ontzettend smaakvol. Perfect voor op een luie weekavond!
Culinair Culinair Hoe maak je de perfecte ramen? 'Zie het als de steak natuur van Japan' Elk seizoen duikt journalist en nieuwsgierige hobbykok Jorik Leemans zijn keuken in op zoek naar het beste recept voor een klassiek gerecht. Deze keer: ramen.
Design Design De keizer te rijk: binnenkijken in een nieuwbouwwoning in Japanse wabi-sabistijl Na jaren in Japan en Zweden gewoond te hebben, bouwde een artsenkoppel uit het Antwerpse hun droomhuis, een nieuwbouw in Japanse wabi-sabistijl. “Veel woningen worden lelijker met de jaren, deze wordt mooier.”
Human Interest Human Interest Martinique uitgeroepen tot ‘blauwe zone’: op dit tropische eiland is het leven zo goed dat mensen er langer leven Op het eiland Martinique leven opvallend veel honderdjarigen. Een mix van weinig stress, sterke genen en een goede sociale zekerheid en gezondheidszorg zorgt voor een lang en goed leven op deze tropische plek. De kans dat je er honderd wordt is meer dan het dubbele dan in België.
Culinair Culinair Whiskypedia: 10 weetjes over de klassieke spirit Whisky is weer helemaal terug en zet zichzelf ook stevig op de kaart van menige trendy cocktailbar. Maar wat betekent single malt nu eigenlijk, en hoe onderscheidt je een goede van een middelmatige? Alle weetjes op een rij.
Human Interest Human Interest Onderneemster Raïssa Verhaeghe werd geconfronteerd met schildklierkanker: 'The show must go on, had ik mezelf ingepeperd' Deze week: Deze week: Raïssa Verhaeghe (49), oprichter van en drijvende kracht achter RAVER, een bedrijf dat mode- merken al meer dan tien jaar helpt om zich internationaal op de kaart te zetten. Daarvoor werkte de Brusselse onder meer voor Veronique Branquinho, Ann Demeulemeester en Raf Simons.
Magazine Magazine Kimchi stew met tofoe Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen.
Culinair Culinair Van borrelplank tot avocado-olie: dit zijn de foodtrends voor 2023 De borrelplank blijft een ster, avocado-olie wordt een must-have, robots nemen onze bestelling op en natuurwijn die niet lekker is, mag je voortaan gewoon laten staan. Ziedaar het nieuwe jaar, op ons bord en ernaast!
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Twee Belgische ontwerpers in Parijs: 'Mode moet een beetje feest zijn' Glenn Martens staat aan het hoofd van Y/Project, Stephanie D'heygere lanceerde twee jaar geleden haar eigen accessoiremerk, D'heygere. Twee Belgen in Parijs over mode, vriendschap en joie de vivre.
Recepten Recepten Gammadoki Het Japanse Gammadoki betekent letterlijk 'valse gehaktballen'. Het zijn gefrituurde tofoeballetjes met groenten. Je kunt zelf variëren welke groenten je aan het mengsel toevoegt. Ook schorseneren worden vaak gebruikt.
Recepten Recepten Kroket met gehakt op Japanse wijze Dit is een heel populair gerecht in Japan en wordt als maaltijd geserveerd met rijst en groentesalade. Om ten volle te kunnen genieten van het contrast in textuur, moet je dit gerecht onmiddellijk na het frituren eten: geniet van de krokante panko aan de buitenkant en de zachte aardappelpuree met gehakt aan de binnenkant.
Recepten Recepten Mousse van gerookte zalm met zalmkaviaar Dit is een eenvoudig te bereiden, snel klaar en verrukkelijk voorgerecht. Alle voordelen in één recept.
Chicken yakitori De beroemde chicken yakitori komt uit Japan. Yakitori slaat op spiezen gegrild kippenvlees en alle delen van de kip komen hiervoor in aanmerking : borsten, bouten, vleugels, lever...