Zo voelt het om achtergelaten te worden in een hete auto

Volwassenen worden tien minuten “achtergelaten” in een warme, geparkeerde wagen. Dit is hoe ze reageerden.

Het gebeurt nog vaak. Gehaaste, oververmoeide ouders die hun kindje op de achterbank vergeten wanneer ze uitstappen, of zij die denken dat ze hun slapende peuter best rustig kunnen laten liggen wanneer ze een kwartiertje de supermarkt in wippen. De Amerikaanse organisatie Kars4Kids Safety wil mensen bewust maken van hoe warm het in zo’n auto kan worden op een broeierige dag. Ze daagde enkele volwassenen uit om in een warme wagen opgesloten te worden. Wie het tien minuten kon volhouden kreeg honderd dollar. Snel verdiend toch, of niet?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog even benadrukken dat dit ook opgaat voor huisdieren. Ga je wandelen met de hond maar wil je daarvoor “snel nog even iets ophalen” waardoor je hem in de auto moet achterlaten? Laat je beestje rustig op de koele keukenvloer liggen en handel je boodschappen af voor je met hem naar de duinen trekt. Opgesloten worden in een bloedhete wagen is, zelfs met het raam op een kier, een marteling, ook voor dieren.

Update:

PETA heeft dezelfde stunt uitgehaald om bewustzijn rond dierenwelzijn op warme dagen te verhogen. De feiten op het einde van het filmpje doen je twee keer nadenken voor je je trouwe viervoeter nog eens mee de hitte in neemt

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content