Weekendtip: Unexposed in Leuven toont jong en gevestigd fotografietalent

In het werk 'Where kids come to take their leave' keert fotografe An Denteneer terug naar de basale emotie die jongeren ervaren wanneer ze op kamp gaan. © An Denteneer

Het Leuvense fotografieplatform Unexposed organiseert opnieuw een fotocircuit met jonge wolven en gevestigde waarden.

Unexposed heeft als doel om fotografie in Leuven op de kaart te zetten. Ze willen intrigeren en confronteren. Ook dit jaar organiseren ze een fotocircuit doorheen de stad. Een speciale plaats in het fotocircuit is weggelegd voor TWENS, een expo waar beelden van 12 jonge, opkomende fotografen worden tentoongesteld. Deze foto’s, die op de gevoelige plaat werden vastgelegd door een generatie professionele en semi-professionele fotografen, kan je gaan bezichtigen in het cultureel centrum 30CC/Romaanse Poort.

Deze vierde editie van TWENS geeft inkijk in de eindwerken van ambitieuze jonge fotografen uit gerenommeerde fotografie scholen in België. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Roel Jacobs (fotograaf kunstenaar), Eva Wittocx (curator Museum M Leuven) en Tim Dirven (human intrest reportagefotograaf), koos tien fotografen uit voor het fotocircuit. De organisatie van Unexposed schonk vervolgens nog ‘wild card’ aan twee jonge talenten.

Op de expo van TWENS kan je werk bewonderen van de tien geselecteerden: An Denteneer, Tomas Bachot, Lissa Van Eesbeeck, Dieter Van Caneghem, Dieter Van Fraechem, Hanne Van Assche, Kevin Faingnaert, Mariska D’Haene,Nathalie Vissers en Zoë Parton. De wild cards waren voor Sander du Floo en Flor Maesen.

Ook op andere locaties in Leuven valt er nog tot 25/9 fotografisch talent te ontdekken. Meer info op Unexposed.be.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content