Weekendtip: Ganda 21, een heerlijke wandeling door Gent

© .

Ontdek het fraai circuit Ganda 21 in de stad Gent.

Gent is in de winter, naar kerst toe, extra gezellig. Achter de grote winkelstraten ontdek rustige buurten waar creatieve handelaren schitterende collecties aanbieden. Zoals de kunst- en antiekhandelaren. Sinds enkele jaren verenigen ze zich in een mooi evenement, Ganda 21.

Op die manier ontstaat er een fraai circuit door heel de stad, maar buiten de te drukke winkelstraten. Een circuit dat je via de Burgstraat, Oudburg, Belfortstraat, Baudelostraat, Onderbergen en de Ottogracht brengt van Sint-Jacobs naar de Kouter. Onderweg bezoek juwelenzaken, kunstgaleries en antiquairs die zowel eeuwenoud objecten aanbieden als vintagedesign. Hier en daar pik je ook een tentoonstelling mee, bij Moniek Heyvaert pastels van Loes Bosman, in de Galerie Sint-John een expo over de Ecole de Paris en bij Francis Maere Jonathan Knight.

De Ganda 21 wandeling begint op vrijdag 27 november en duurt tot en met volgende weekend, dus van 28, 29 en 30 november tot 5, 6 en 7 december. Je vindt snel overal een folder en een plannetje of je surft naar www.ganda21.com.

De zaken zijn tijdens het weekend de hele dag open. Dit is weer een reden voor een uitstap in hartje Gent. (PSW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content