Weekend Photo Award 2: de winnaars

Onder het motto Urban Dream zochten de beide lifestylebladen deze keer prikkelende en fantasierijke beelden die een nieuwe kijk werpen op de problematiek van de leefbaarheid en duurzaamheid van steden. Bijna 170 deelnemers – al dan niet professionele fotografen van 18 tot 35 jaar – reageerden op de oproep.

Tot de jury die de inzendingen mocht beoordelen, behoorden onder meer architect Bob Van Reeth, Pool Andries, conservator van het Fotomuseum in Antwerpen, fotograaf Filip Dujardin, Barbara Gheude van de Photo Gallery in Brussel en Dominic Schouterden, country manager van Nikon.

De volgende winnaars verdienden volgens de jury een plaats in de tentoonstelling die deze week van start ging in de Photo Gallery in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen: Toma Satoru (33 jaar, Brussel), Gael Delhaye (28 jaar, Brussel), Thibaut Derien (34 jaar, Brussel), Maïlys Eberlin (25 jaar, Brussel), Philippe Braquenier (23 jaar, Mons) en Marie Ozanne (29 jaar, Barcelona).

De drie hoofdprijzen – een affiche-expo in de Brusselse Galeries Anspach en professionele Nikon-apparatuur ter waarde van in totaal ruim 14.000 euro – gingen naar de volgende laureaten :

1. Nick Hannes (35 jaar, Antwerpen) 2. Geert Van Hertum (22 jaar, Overpelt) 3. Robert Baum (35 jaar, Brussel)

De jury bekroonde de reportage van Nick Hannes over de ex-Sovjet-Unie, onder meer omwille van zijn treffende voorstelling van verandering, verval en vernieuwing, zowel op sociaal vlak als inzake stadsontwikkeling. De Antwerpenaar, die in 2008 al de Nikon Press Photo Award won, stelde deze zomer ook tentoon in Antwerpse Fotomuseum.

Een interview met de winnaar leest u hier.

Wim Denolf

Weekend Photo Award #2, tot 22 november in de Photo Gallery, Koninginnegalerij 10, 1000 Brussel. Het werk van de eerste drie finalisten vindt u ondertussen op levensgrote affiches in de Galeries Anspach, nabij het Muntplein en de Kleerkopersstraat. Info: 0485 80 58 43, www.pgav.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content