Wandelen voor water

Cosmeticamerk Aveda organiseert op 26 april de “Walk for Water”-actie.

Stromend water uit de kraan of drinkwater in een fles, het is een luxe waar we niet meer bij stilstaan. Nochtans hebben wereldwijd nog meer dan één miljard mensen geen toegang tot schoon water. Aveda, het Amerikaanse merk voor schoonheidsproducten, wil via de internationale actie “Walk for Water” aandacht vragen voor mensen die elke dag opnieuw op zoek moeten naar drinkwater.

Dit jaar wil Aveda met de “Earth Month” drie miljoen dollar verzamelen binnen de 30 dagen. Op zondag 26 april kunt u in Mechelen en verschillende andere steden over de hele wereld terecht voor de internationale “Walk for Water”- actie. Aveda-salons in onder meer New York, Amsterdam en Londen organiseren die dag wandelingen van zes kilometer. Dit is de gemiddelde afstand die vrouwen in ontwikkelingslanden dagelijks afleggen om aan water te geraken. De opbrengst hiervan gaat naar lokale organisaties die zich inspannen voor het behoud van proper water.

Indien u niet kan komen wandelen zijn er in BelgiÔnog andere initiatieven die de “Earth Month” steunen. Zo biedt modeontwerpster Ellen Verbeek achttien collectors jurken te koop aan bij ‘Soap’ in Antwerpen. Anne Zellien doet haar “druppel”-hangers van de hand bij MO-NA in Mechelen. Beide Belgische ontwerpers schenken hun opbrengsten integraal aan Aveda “Earth Month”.

Ruth Vanden Berghe

In Mechelen start de wandeling om 13u, meer informatie op www.aveda.be.Soap:Plantinkaai 13 2000 Antwerpen Tel.: +32 3 232 73 72 , MO-NA:Haverwerf 10 2800 Mechelen Tel. 015 340 130

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content