Waarom je stopt met je nieuwe hobby (en hoe je daar geld aan kan verdienen)

© iStock

Vol goede moed een koersfiets, gitaar of complete naaiset gekocht? Hoe gemotiveerd je ook bent bij de start, de kans dat je er vroeg of laat de brui aan geeft, is behoorlijk groot. Een enquête van 2dehands.be onderzocht waarom dat zo is.

Bij 46 % van de Belgen kon een nieuwe hobby hem of haar al ooit snel niet meer boeien. Dat blijkt uit een onderzoek dat 2dehands.be, de grootste zoekertjessite van België, waarvoor in juli meer dan 1.000 Belgen werden ondervraagd door iVox.

Vooral tijdsgebrek

De kans dat jij binnenkort dus als stopt met je nieuwe hobby is behoorlijke groot. Dat doe je waarschijnlijk door tijdsgebrek (43 %) of omdat het bij nader inzien toch je ding niet was (23 %). Andere genoemde redenen waren een verminderde gezondheid (17 %), dat de hobby te duur werd (14,5 %) of het beginnen met een andere hobby (9,5 %).

400 euro

Nadat het eerste enthousiasme over de nieuwe hobby gaat liggen, eindigen dus veel yogamatjes en tuiniersets ergens in een rek. (23 % is er namelijk rotsvast van overtuigd ooit de motivatie terug te vinden en oefenen dus gewoon even geduld.) Doodzonde, stelt Tweedehands.be, want zo staat er vermoedelijk heel wat geld op rust in jouw berghok.

De zoekertjessite vermoedt dat er op de gemiddelde Vlaamse zolder voor 400 euro aan afgedankt hobbymateriaal stof staat te vergaren. Heb jij te laat beseft dat onze kust amper in goede surfgolven voorziet en heb je dus je dure surfboard en wetsuit aan de haak gehangen? Ruim dan je zolder eens op en verdien er nog iets aan.

Tweedehands

Start jij dus binnenkort opnieuw met sporten (zoals 39% van de ondervraagden), muziek spelen (24%) of tuinieren (23%)? Denk dan maar eens goed na hoeveel geld je uitgeeft aan je materiaal. Want met onze drukke levensstijl weet je nooit hoe lang je het deze keer volhoudt.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content