Vogue pakt uit met Olympische cover

Hoofdredactrice Anna Wintour is -net als de rest van de modewereld- besmet met het Olympische virus.

Nu al haar favoriete designers outfits ontwerpen voor de OIlympische spelen kon Vogue-opperhoofd Anna Wintour niet achterblijven. De cover van het juninummer staat helemaal in het teken van Londen 2012. Op de cover van het juninummer van de Amerikaanse Vogue prijken voetbalster Hope Solo, zwemmer Ryan Lochte en tennisster Serena Williams in goudkleurige zwemkledij. De foto, die gelekt werd op het internet, lokte bijzonder veel reacties uit.

Niet alleen is het nog maar de vierde keer -Richard Gere, George Clooney en LeBron James deden het Lochte voor- dat er een man op de cover prijkt, de hele setting van de shoot lijkt nogal braafjes. Baywatch is een woord dat vaak viel, hoewel de sporters nog net geen rode zwempakken droegen.

Sportfiguren staan bovendien niet vaak te bewonderen in een modemagazine, al herbergt de atletische wereld toch heel wat moois. In eigen land zouden we het alvast niet erg vinden moesten loopster Elodie Ouedraogo, zwemmer François Heersbrandt, atletiekbroertjes Borlée of de hockeymeisjes ons vanaf een tijdschrift aanstaren. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content