Video: Miley Cyrus doorbreekt het glazen plafond

In een SNL-sketch die op het laatste moment geschrapt werd nemen Miley Cyrus en Aidy Bryant het op voor vrouwen in de bedrijfswereld. Tijdens een aflevering van de fictieve eighties show ‘Women Workplace Warriors’ breken ze letterlijk en figuurlijk het glazen plafond.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dat het voor vrouwen niet altijd makkelijk is om hun professionele plek te claimen in deze wereld is geen geheim. Deze fictieve tv-show speelt zich af in een kantoor in de jaren tachtig maar behandelt een thema dat vandaag nog even actueel is. Al twijfelen we of de oplossing die Cyrus en Bryant met een knipoog voor de dag halen – een parfum gemaakt van de tranen van Cleopatra- daadwerkelijk een oplossing zal bieden.

Wanneer de vrouwen het geheime parfum opspuiten krijgen ze namelijk het zelfvertrouwen, de business skills en de houding die ze zonder dit magische brouwsel uiteraard nooit zouden kunnen verkrijgen. Ze verpletteren hun macho-bazen, vinden een gezonde balans tussen hun gezins- en professionele leven en slaan het glazen plafond aan diggelen. “En vanaf toen heerste er gelijkheid en werden vrouwen net zoveel betaald als mannen.” Grappig filmpje , al lachen wij wel een beetje groen. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content