Tentoonstellingen in de ‘Scheve Schuur’

Miguel Algoet, die Raveel als kleine jongen heeft gekend, kocht in Machelen-aan-de-Leie ooit een oude schuur die scheef staat, de “Scheve Schuur”. Naast zijn collectie Vergeten Verlichting exposeert hij er nu ook zijn vrienden.

Ooit in Machelen-aan-de-Leie geweest? Het dorp waar Roger Raveel woonde en werkte? Wellicht wel, want het museum van de schilder is een trekpleister. Miguel Algoet, die Raveel als kleine jongen heeft gekend, kocht er ooit een oude schuur die scheef staat, de “Scheve Schuur”.

Onlangs liet hij deze schuur opknappen en gaat er nu tentoonstellingen organiseren. Miguel Algoet maakt zelf verlichtingsarmaturen met allerlei recupmateriaal. Naast zijn collectie Vergeten Verlichting exposeert hij er nu ook zijn vrienden, met onder meer de vintagecollectie van Frederic Hooft en de gebroeders Boxy, houtdesign van Tania De Bruycker, designvazen van Christian Mys en juwelen van Louisa Maria Ponsele. Het aanbod wordt nog groter. De deuren van de Scheve Schuur staan open in de weekends van 13 tot 15 en van 21 tot 20 juni, elke namiddag. (PS)

(Kaperstraat 4 in Machelen-aan-de-Leie). Info: www.vergetenverlichting.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content