Stukjes art nouveau te koop

Voor een smeedijzeren trap, een voordeur uit de belle époque of een art-nouveauglasraam kunt u vanaf 3 april terecht in Brussel.

Voor een smeedijzeren trap, een voordeur uit de belle époque of een art-nouveauglasraam kunt u vanaf 3 april terecht in een oude loods aan de rand van Brussel, nabij de Van Praetbrug. Honderden waardevolle fragmenten van Brusselse gebouwen worden er verkocht.

Ze komen uit de verzameling van aannemer-afbreker Max Rosendor, die in de vorige decennia honderden prachtige herenhuizen sloopte. Eerst ontmantelde hij de waardevolle interieurelementen, daarna verkocht hij ze. De restanten van zijn collectie met materiaal uit de belle époque en het interbellum omvat nogal wat art nouveau, weliswaar niet van topkwaliteit.

Destijds werd zulk afbraakantiek vlot verkocht aan Amerikanen, maar die markt droogde op. Een wandeling door de architectuurgeschiedenis loont op zich wel de moeite.

Piet Swimberghe.

Rosendor Collectie, in de Navezstraat 90, 1000 Brussel. Professionals kunnen er elke dag terecht van 14 tot 17 uur en op afspraak, voor het grote publiek zijn er rondleidingen van de vzw Arkadia. Nog tot 13 april, dagelijks tussen 11 en 12 uur en op afspraak. Info: 02 511 11 18 (verkoop), 02 563 61 53 (rondleidingen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content