Schipperen tussen kunst en mode

Toegegeven, het is nog wat vroeg. Maar we konden ons niet meer bedwingen. De tentoonstelling ‘Get In The Haze’ die vanaf 19 mei in Wenen van start gaat, belooft een knaller van formaat te worden.

‘Waar eindigt mode en begint kunst?’ Dat is de centrale vraag waarrond de expo is opgebouwd. Een hele rits geprezen en erkende modeontwerpers en artiesten stellen er hun hybride kunstvormen tentoon. Daniel Sannwald, Narelle Dore, Irene Alvarez, maar ook de Antwerpse beeldende kunstenaar en fotograaf Frederik Heyman en de Waalse multi-artiest Michael Dans.

Wat mag u verwachten? Alles wat balanceert op de rand van mode en kunst – of er soms ook flagrant aftuimelt: modecreaties, video’s, fotografie, installaties, sculpturen, textielkunst, filmvertoningen, performance, muzieksets, lezingen, workshops. Kortom, alles wat ook maar enigszins onder de noemer ‘culturele activiteit’ valt.

De expo wordt georganiseerd door Quartier21 en valt samen met de tiende verjaardag van de MuseumsQuartier in Wenen.

Was u nog op zoek naar de perfecte locatie voor uw volgende citytrip? Dan kunt u nu dus gerust aan iets anders beginnen denken.

Vincent Fobelets

De tentoonstelling loopt vanaf 19 mei (vernissage) tot 5 september. Meer info op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content