‘Mooiste meisje ter wereld’ zorgt voor opschudding

De negenjarige Kristina Pimenova, de dochter van voetballer Ruslan Pimenov, weet met haar engelachtige voorkomen heel wat modellenklussen binnen te halen. Critici vragen zich af of dit wel gezond is voor het jonge meisje.

Het jonge supermodel werkte al voor onder andere Vogue, Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli en Armani en ook via de sociale media weet ze heel wat aandacht te trekken. Zo kan ze reken op meer dan 300.000 volgers op Instagram en meer dan 2.000.000 via Facebook.

Kristina Pimenova
Kristina Pimenova© Facebook

Haar moeder, het voormalige Russische model Glikeriya Shirokova, is haar manager en beheert haar Instagram- en Facebookprofiel. De foto’s die Glikeriya post, lokken heel wat reacties uit. Die gaan van positief tot extreem ongepast. Ook zijn er heel wat volgers die haar waarschuwen dat Kristina op deze manier geen kind kan zijn en bovendien geseksualiseerd wordt. De opmerkingen waarin het meisje ‘babe’ wordt genoemd of waar commentaar op haar lange benen wordt gegeven, zijn dan ook onrustwekkend.

Ook gaan er stemmen op dat het meisje op latere leeftijd moeite zal hebben met het vinden van haar eigen identiteit. Ze werkt al sinds haar drie jaar als model en wordt geprezen omwille van haar schoonheid. De moeder van Kristina schrijft op haar Instagramprofiel dat ‘echte schoonheid vanbinnen zit,’ maar wanneer een persona is opgebouwd rond uiterlijke kenmerken, kan het volgens experts moeilijk zijn voor het negenjarige model om deze boodschap ook echt te vatten. (LP)

Kristina Pimenova
Kristina Pimenova© Facebook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content