Michelle Obama op cover Vogue

Het is officieel: Michelle Obama verschijnt in maart op de cover van de Amerikaanse Vogue.

Het is officieel: Michelle Obama verschijnt in maart op de cover van de Amerikaanse Vogue. Dat meldt The Washington Post. Ze is daarmee nog maar de tweede first lady in de geschiedenis die de voorpagina van het gerenommeerde modemagazine mag sieren.

De coverfoto is in januari gemaakt door de befaamde fotografe Annie Leibovitz. Ze portretteerde Michelle Obama liggend op een beige sofa in het Hay-Adams Hotel, waar de first family verbleef vlak voor de inauguratie van Barack Obama. De presidentsvrouw, veelvuldig geroemd om haar stijl, draagt een magentakleurige jurk van Jason Wu, die ook haar baljurk voor de presentiÔle inhuldiging ontwierp. Tegen haar gewoonte in draagt ze een diamant.

Binnenin het magazine poseert ze in een zwarte jurk van Narciso Rodriguez, ook een van haar favoriete ontwerpers. Het decor is dan een bureau met op de achtergrond Lafayette Park en in de verte het Witte Huis.

Sinds Lou Hoover, de vrouw van Herbert Hoover, in 1929 zijn alle first ladies gefotografeerd voor Vogue. Maar telkens voor een reportage in het magazine. Het is nog maar de tweede keer dat een presidentsvrouw de cover siert. Tot nu toe viel die eer enkel Hillary Clinton te beurt.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content