‘Mensen die motiverende quotes posten zijn minder intelligent’

© someecards

‘By blossoming we grow’* en consoorten, je kent ze ongetwijfeld. Een nieuwe Canadese studie toont aan dat de ontvankelijkheid voor deze ‘pseudo-diepzinnige bullshit’ gerelateerd is aan het intellectuele niveau van het individu.

Het onderzoek, dat werd gevoerd door de University of Waterloo in Canada, ging bij 845 testpersonen na of er een verband was dus de ontvankelijkheid voor deze inspirerende, maar loze quotes, en de intelligentie van de personen. Ze kregen een hele reeks levenswijsheden, waarvan een deel verzonnen werd op basis van trendwoorden en onzin. Tijdens het onderzoek moesten de testpersonen aangeven of ze zich konden vereenzelvigen met de quotes, valt te lezen op DazedDigital.com.

Vervolgens werd de intelligentie getest op basis van cognitieve oefeningen en ging men hun mening na over samenzweringstheorieën, godsdiensten en paranormale zaken. De resultaten toonden aan dat wie meer ontvankelijk was voor de verzonnen bullshit-quotes minder kritisch in het leven staat en over minder cognitieve capaciteiten beschikt. Bovendien waren deze mensen doorgaans ook meer gelovig en believers van samenzweringstheorieën. (AB)

*Deze quote werd verzonnen door de New Age Bullshit Generator

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content