Leerling in smoking wordt weggestuurd van schoolbal omdat ze geen jurk draagt

Aniya Wolf en haar date. © Twitter @SeanSimmers

Aniya Wolf, een tiener uit Pennsylvania, dacht haar schoolbal bij te wonen in een maatpak. Maar dat was buiten de schooldirectie gerekend. ‘Dit is hoe Aniyja is. Ze zou er niet juist uitzien in een jurk, ze ziet er geweldig uit in een pak.’

De Bishop McDevitt High School liet in een statement weten dat de leerlingen een strikte kledingcode moesten volgen. ‘In de dresscode voor het schoolbal staat te lezen dat meisjes formele jurken moeten dragen’, klinkt het. ‘Een leerling die hier niet aan voldoet, wordt niet toegelaten op het feest.’ En dat was ook het geval toen Aniya Wolf in een maatpak opdaagde.

Het was geen nieuwigheidje of ‘om speciaal te doen’, want volgens haar moeder heeft Aniya altijd een meer mannelijke stijl gehad. Volgens Aniya had ze ook nooit die specifieke dresscode onder ogen gekregen. Maar laat deze discussie over details nu net niet de belangrijkste zijn. Dat een schoolbal geen vulgaire boel moet worden, dat staat buiten kijf. De outfit die Aniya verkoos, kan bezwaarlijk vulgair genoemd worden.

Een andere school uit de buurt nodigde de tiener uit om op hun school haar ‘prom’ mee te maken. ‘Wij omarmen iedereen’, vertelde de directeur van de William Penn Senior High School aan de York Daily Record. En Aniya had er een leuke tijd, in haar maatpak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content