Leer fietsen in Brussel

Het team van Bike Experience leert u 1001 kneepjes om veilig door de hoofdstad te fietsen.

Veel mensen willen de fiets misschien wel nemen in Brussel, maar durven het niet. Nochtans biedt de tweewieler een handig en milieuvriendelijk antwoord op de auto. Zeker nu de brandstofprijzen de pan uitswingen. Om de drempelvrees te overwinnen zetten de Brusselse fietsverenigingen, namelijk Pro Velo Brussel, GRACQ Les cyclistes Quotidiens, Fietsersbond, de Ateliers van de Vootstraat en CyCLO, samen Bike Experience op.

Binnen dat kader krijgen de fietsers eerst en vooral een theoretische én praktische fietstraining. Daarna neemt een coach ze drie dagen lang met de fiets op sleeptouw door de hoofdstad. Daarbij is er specifiek aandacht voor het woon-werktraject. Naast goede raad leert de coach je ook 1001 kneepjes over fietsen in de stad.

Met het initiatief willen de Brusselse fietsverenigingen aantonen dat fietsen in Brussel bijzonder fijn én gemakkelijk kan zijn. “Bike Experience richt zich voornamelijk op mensen die hun auto gebruiken voor korte afstanden in Brussel. Nog steeds 70% van de automobilisten gebruikt zijn wagen voor afstanden van minder dan 5 kilometer”, stelt Remco Ruiter, directeur van Pro Velo Bruxelles.

Tijdens deze tweede Bike Experience maken 250 automobilisten kans op een intensieve fietscursus, die plaatsvindt tussen 2 en 13 mei. Het is de bedoeling dat ze hun auto tijdens de cursus twee weken in de garage laten staan.

Elien Haentjens

Zin om deel te nemen aan de Bike Experience? Schrijf je dan in voor 31 maart 2011. Wie uitgeloot is om deel te nemen krijgt na 11 april 2011 een bericht. Wie geen fiets heeft, kan er eentje lenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content