De jaarlijkse mode-en fotowedstrijd ITS heeft vanaf volgend jaar enkel nog via het internet plaats.

De jaarlijkse mode- en fotowedstrijd ITS in TriÔste (International Talent Support) hield het voorbije weekend zijn achtste, maar tevens laatste editie op Italiaanse bodem. De economische crisis maakte een achtste editie al een delicate onderneming, daarom werd besloten vanaf volgend jaar de invloedrijke wedstrijd te verhuizen naar minder kostelijke oorden: het internet.

“Moeilijke tijden vragen om wijze beslissingen”, zo klonk het persbericht, “en ITS is klaar om de sprong te maken naar een nieuw niveau.” Ook in de virtuele wereld wil ITS blijven groeien op de pijlers waarop het event groot is geworden: een sterke wereldwijde selectie van creatief mode- en fototalent, een gerenommeerde jury, cashprijzen, stages en een sociaal netwerkplatform voor jong talent. ITS plant in de toekomst ook nieuwe, reÔle events in modesteden als Londen en Parijs, en benadrukt dat het internet hen stimuleert om nieuwe manieren te zoeken om het publiek te verbazen. Een fenomeen waar ook modemagazines, ontwerpers en adverteerders duchtig mee aan het experimenteren zijn.

Belgen scoren
Ieder jaar vallen er studenten van de Belgische modescholen in de prijzen in TriÔste (in het verleden o.m. Cathy Pill, Demna Gvasalia en Ek Thongprasert). Onder de winnaars van deze editie zitten er twee van de Antwerpse Modeacademie: Yuima Nakazato ontving de YKK award ter waarde van 10.000 euro in de categorie ‘accessoires’, en Elise Gettlife ontving in de categorie ‘mode’ de iD-award die haar een shoot in het prestigieuze Britse cultblad oplevert. De Franse Gettlife werd bij haar afstuderen in juni ook al gekroond tot Weekend Knack-laureaat, met als prijs een modeshoot in onze special Mode dit is Belgisch, op 2 september bij uw krantenboer.

Elke Lahousse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content