Fietsende figuranten gezocht

Theatermaker Thomas Verstraeten zoekt 150 fietsende figuranten voor de opname van ‘Moving Things’.

Thomas Verstraeten, performancekunstenaar en theatermaker, zoekt voor een nieuwe productie 150 fietsers. Op zaterdag 13 maart neemt hij op het Sint-Jansplein in Antwerpen ‘Moving Things’ op. Twee jaar geleden stond hij er ook al met het project ‘Broodhuis’.

Het is de bedoeling dat een honderdvijftigtal mensen een door Thomas uitgestippeld parcours over het plein en de omringende straten volgt. Dat mag te voet of met de fiets, maar iedereen moet een verschillende snelheid en vertrektijd hebben. Op die manier ontstaat een imaginair web van mensen die naar elkaar toegaan en van elkaar weglopen. De ontmoetingen die zich zo vormen zijn toevallig en niet gepland.

De locatie leent zich uitstekend voor deze performance. Het Sint-Jansplein is dagelijks een ontmoetingsplaats. Vanuit de lucht lijkt het op een groot schaakbord met mensen als pionnen die zich -meestal gehaast- verplaatsen van de ene kant naar de andere. Dat is nu net wat Verstraeten wil benadrukken in ‘Moving Things’. Alles wordt dus op 13 maart gefilmd en later tot een video verwerkt.

Hij zoekt voor dit project ongeveer 150 mensen, liefst met fiets, maar het mogen er uiteraard ook meer zijn. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Aïsa Knockaert

Bent u geïnteresseerd in een rol van fietsende figurant(e)? Geef dan een seintje via e-mail. De opname vindt plaats op zaterdag 13 maart tussen 13u30 en 16u30. Afspraak om 13u30 aan het beeld van Panamarenko op het Sint-Jansplein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content