Experiment: wat als je blind date veel dikker is dan op zijn/haar foto?

© YouTube

De grootste angst van mannen zou zijn dat hun afspraakje dik is. Simple Pickup nam de proef op de som en stuurde een man en een vrouw op Tinderdate in een fatsuit. Bekijk hier de resultaten.

Een recente studie toont aan dat de grootste angst van vrouwen tijdens het online daten is dat hun date een seriemoordenaar blijkt te zijn. De grootste angst van mannen zou zijn dat hun afspraakje dik is. Simple Pickup nam de proef op de som en stuurde een man en een vrouw op Tinderdate in een fatsuit. Bekijk hier de resultaten.

Voor het sociale experiment zocht de website ‘Simple Pickup’ via de datingapp Tinder naar vrouwen en mannen die met hun vrienden Sarah en Willy wilden afspreken. Vervolgens kregen de vrienden een make-over waardoor ze er heel wat zwaarder uitzagen dan op de foto’s die ze deelden via Tinder. De reacties van mannen en vrouwen op het experiment waren erg verschillend. Slechts één man bleef zitten tijdens de date, al vroeg hij wel of ‘ze houdt van eten.’ Van de vijf vrouwen die afkwamen op de Tinderdate, waren er drie bereid om opnieuw af te spreken en een van hen sloot de date zelfs af met een kus.

De reacties van de mannen in het experiment zijn op z’n minst gemeen oppervlakkig te noemen. Aangezien het hier om een erg kleine testgroep ging – slechts vijf personen per geslacht – en de video’s duidelijk werden gemaakt om te choqueren, kunnen we de resultaten niet veralgemenen. Toch is het verschil tussen de mannelijke en vrouwelijke testpersonen frappant.

Bekijk de filmpjes van de dates met Sarah en Willy hieronder. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content