Eerste ‘deeltuindate’ in Gent

/ © iStock

De stad Gent wil delers en leners van tuinen met elkaar in contact brengen voor de perfecte match. De ‘datingsite voor deeltuinen’ Gentengarde.be leverde een eerste afspraakje op in de buurt van het Sint-Pietersstation.

“Nogal wat Gentenaars hebben groene vingers, maar beschikken jammer genoeg niet over een geschikte tuin of stukje grond om te moestuinieren”, zegt de Gentse schepen Tine Heyse (Groen). “Om daar een oplossing voor te bieden, is er het concept van deeltuinieren. Gelukkig zijn er ook Gentenaars die wel over een tuin beschikken, maar niet over de tijd, zin of energie om erin aan de slag te gaan.”

Om deeltuinzoekers en -aanbieders met elkaar in contact te brengen, organiseerde de stad Gent zaterdag een eerste “deeltuindate” in een deeltuin in de Patijntjesstraat dichtbij het Sint-Pietersstation. Dat gebeurde samen met “KVLV-Vrouwen met Vaart”. Inwoners die zelf aan de slag willen gaan, kunnen hier terecht.

In de rubriek “vraag en aanbod” kunnen Gentenaars zoekertjes en berichten plaatsen. Voor wie een match heeft, biedt de stad ook praktische informatie over hoe je deeltuinieren best aanpakt of tot goede afspraken kan komen.

De stad Gent zet met haar duurzame voedselstrategie “Gent en Garde” al twee jaar in op lokale voedselproductie en -consumptie in en rond de stad. “Het lokaal kweken van voedsel zorgt voor verse, betaalbare groenen en fruit, voor een lagere CO2-uitstoot door minder transportkilometers en voor een gezonde, leefbare stad,” herinnert Heyse het opzet. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content