Een eeuw schoenen in Hasselt

Vanaf 30 mei kunt u in het Hasseltse modemuseum de ontwikkeling van de damesschoen ontdekken via de tentoonstelling “In her shoes” .

Vrouwen en schoenen: het blijft een bijzondere liefdesband. Het is moeilijk om ons het leven voor te stellen zonder onze geliefde stiletto’s, laarzen en sandaaltjes. Toch was het aanbod lang niet altijd zo ruim. Maak vanaf 30 mei kennis met de geschiedenis van ons dagelijkse schoeisel in het Hasseltse modemuseum.

Het modemuseum biedt onder de titel ‘In her shoes’ een overzicht van de ontwikkeling van de damesschoen en de trends van 1900 tot vandaag. Verscheidene ontwerpers drukten hun stempel op die ontwikkeling. Zo hebben we de stilettohak te danken aan Roger Vivier. Later volgen de vernieuwende ontwerpen van onder meer Beth Levine (link naar vorig artikel!) en de Nederlandse Jan Jansen. Hedendaagse helden Manolo Blahnik en Jimmy Choo mogen zeker niet ontbreken.

De ontwerpen van enkele Belgische hedendaagse ontwerpers, onder meer Ellen Verbeek en Linde Hermans, krijgen ook een stekje in het Hasseltse museum, net zoals de werken van de Belgische fotograaf Guy van Sande.

Ruth Vanden berghe

“In her shoes” loopt van 30 mei tot 8 november in het Modemuseum, Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt, 011/23.96.21.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content