Deze 24-jarige Amerikaanse wil het jongste vrouwelijke congreslid ooit worden (en heeft grootse plannen)

Lindy Li © Twitter - The Huffington Post

Op ons vierentwintigste droomden wij van een eigen stek vinden, op zoek gaan naar een goed lief en de wereld rondreizen. De Amerikaanse Lindy Li ziet het grootser, ze wil namelijk volgend jaar verkozen worden als congreslid. Als haar dat lukt dan wordt ze het jongste vrouwelijke congreslid ooit.

‘Het is mijn levensdroom. Ik heb dit altijd willen doen, het enige variabele was het moment waarop ik de sprong wilde wagen’, vertelt Lindy Li aan The Huffington Post. Lindy Li, geboren in China, verhuisde op haar vijfde naar de VS. Drie jaar geleden studeerde ze af aan Princeton en nu springt ze in het diepe. Li is erg vastberaden. ‘Die stoel is van mij’, klonk het volgens haar vader.

Twijfels

Hoewel haar politieke carrière pas van start gaat, kreeg ze al heel wat te verduren. Haar eerste lief had zijn twijfels over haar kansen en was geïntimideerd door haar passie, dus hij vertrok. Hij was niet de enige met vragen. ‘Mensen twijfelen of ik het lang ga volhouden’, vertelt Li.

Bovendien krijgt ze veel tegenstand omwille van haar leeftijd, geslacht en afkomst. ‘Ik heb heel veel grove commentaren gekregen die me erg hebben geraakt de voorbije maanden.’ Maar dat deert haar niet, het stimuleert haar nog meer. ‘Er is te weinig vrouwelijke én jonge vertegenwoordiging in het congres’, klinkt het.

Seksistische commentaren

Lindy Li vertelde ook aan The Huffington Post dat ze enorm veel seksistische opmerkingen voorgeschoteld krijgt. ‘Mensen geven voortdurend commentaar op mijn uiterlijk, ze zeggen me wat ik moet aantrekken of wat ik moet veranderen aan mezelf. Niemand geeft me substantieel advies over welke onderwerpen ik zeker moet aanpakken of wat zij denken over het onderwijssysteem’, klinkt het gefrustreerd.

‘De enige manier om mezelf te bewijzen, is om mijn persoonlijkheid niet te veranderen en er volledig voor te gaan.’ Lindy Li wil zich, als ze voor de Democraten verkozen raakt, vooral richten op de betaalbaarheid van het onderwijs, het wapenbeleid én vrouwenrechten. ‘Ze weten niet met wie ze te maken zullen hebben. Niemand wil dit meer dan ik’, besluit ze resoluut. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content