De 19 covers van Vogue sinds The Health Initiative

De negentien edities van Vogue gaven elk een verschillende interpretatie van gezondheid.

Een maand nadat de negentien internationale edities van Vogue ‘The Health Initiative’ aangingen, kwamen de covers van de maand juni in de winkelrekken te liggen. Met het initiatief wil Vogue een gezonder lichaamsbeeld binnen de mode-industrie aanmoedigen. Voor de maand juni ligt de focus van de negentien verschillende edities van Vogue op gezondheid, al interpreteerde elk afzonderlijk magazine het initiatief op haar eigen manier. Anna Wintour koos nogal letterlijk voor het sportthema en bombardeerde de Amerikaanse Olympische atleten Hope Solo, Ryan Lochte en Serena Williams tot covermodellen. De Franse editie van Vogue koos voor het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen als rolmodel. Met haar perfecte rondingen ziet ze er inderdaad gezonder uit als sommige van haar uitgemergelde collega’s.

Kate Moss kan je niet bepaald de voorvechtster van een gezonde levensstijl noemen. Toch siert ze in juni de cover van de Britse Vogue. Het Britse supermodel poseert met een turnkoord, tot zover de verwijzing naar sport en gezondheid. Dan was Isabella Rosselini, die op de cover van de Italiaanse Vogue prijkt, een betere keuze. De Chinese en Duitse redacties van Vogue besloten tenslotte dat een perfecte strandlijf het beste bewijs is van een gezonde levensstijl.

Vogue gelooft dat een goede gezondheid iets moois is
In mei verbonden de 19 hoofredacteurs van de verschillende internationale edities van Vogue zich aan The Health Initiative. Daarmee beloofden ze niet meer te werken met modellen onder de leeftijd van zestien jaar. The Health Initiative moet er ook voor zorgen dat de modellen die voor Vogue werken goed verzorgd worden op de shoots. Daarnaast willen ze de modellen leren hoe ze zorg kunnen dragen voor hun eigen gezondheid. Vogue wil een gezonder lichaamsbeeld promoten en spoort modeontwerpers dan ook aan hun onrealistisch kleine maten, de zogenaamde ‘sample sizes’, te heroverwegen.

Jonathan Newhouse, de voorzitter van uitgeverij Condé Nast International, was erg enthousiast over het initiatief. “Vogue gelooft dat een goede gezondheid iets moois is. Vogue-hoofdredacteurs wereldwijd willen dat hun tijdschriften de gezondheid van de modellen die in de bladen verschijnen, weerspiegelen.”

Ook het Amerikaanse topmodel Tyra Banks betoonde haar steun voor het gezondheidsinitiatief in een open brief op de website ‘The Daily Beast’. De 19 hoofdredacteurs van de internationale edities van Vogue hebben beloofd om modellen, die een eetstoornis lijken te hebben, van hun tijdschriften te bannen. Ook beloofden ze gezondere werkomstandigheden en tal van andere revolutionaire initiatieven in te voeren. Dit vraagt om een toost, een barbecue en hamburgers!” (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content