Cadeautip: Een cadeaubon voor Niet-Winkeldag

Zelf cupcakes bakken © iStock

Op zaterdag 29 november is het de jaarlijkse Niet-Winkeldag, een dag waarop we het winkelen even laten voor wat het is. Met een koop-niets-cadeaubon kan je vrienden, familie en geliefde verrassen met een leuk niet-materieel cadeau.

Met de cadeaubon kan je tijdens de Niet-Winkeldag een persoonlijk cadeau geven waarvoor je niet naar de winkel moet. Wees creatief en denk na over wat je goed kan of wat de persoon aan wie je de bon geeft graag zou krijgen. Dit kan gaan van een etentje bij kaarslicht, hulp bij het werken in de tuin, een avondje babysitten, een fijne winterwandeling met cafébezoek, hulp bij computerproblemen, een zelfgebakken taart, enzoverder.

Print deze bon uit (of knutsel zelf een bon) en geef hem aan iemand die volgens jou een cadeautje verdient.

Cadeautip: Een cadeaubon voor Niet-Winkeldag
© .

Niet-Winkeldag is een Internationale dag waarop organisaties en burgers wereldwijd stilstaan bij het overconsumentisme van vandaag. In Europa valt de Niet-Winkeldag ieder jaar tijdens de laatste zaterdag van november, een dag na de Amerikaanse Buy Nothing Day en niet toevallig een maand voor de feestdagen. Je moet dus absoluut niets doen om deel te nemen aan Niet-Winkeldag. Gewoon de vinger op de knip houden en eventueel mensen gelukkig maken met een homemade geschenkje of goede daad.

Netwerk Bewust Verbruiken geeft 5 tips om minder te moeten winkelen

– Vraag jezelf af of je het product effectief nodig hebt. Minder spullen in huis geeft vaak meer rust.

– Kijk eerst of je niet al iets in huis hebt dat evengoed dienst zou kunnen doen.

– Zoek je een nieuw product omdat het vorige stuk is? Misschien kan je het oude wel laten repareren in een Repair Café.

– Check of hetgeen je zoekt niet tweedehands te vinden valt. Hier vind je een overzicht van alle tweedehandskanalen.

– Je kan spullen ook tijdelijk lenen van vrienden, buren, collega’s. Gedeeld:Door geeft een overzicht van alle mogelijke ruil- en deelintiatieven in ons land.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content