Brusselaar Hakan Simsek wint vijfde Weekend Photo Award

Knack Weekend en Le Vif Weekend reikten in Brussel de vijfde Weekend Photo Award uit.

Zuiverheid verbeelden: zo luidde de opdracht van de Weekend Photo Award, de jaarlijkse fotografiewedstrijd van Knack Weekend en Le Vif Weekend. Meer dan driehonderden studenten, amateurfotografen en professionals gingen in op de uitnodiging. De magazines maakten donderdagavond de winnaars bekend in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in Brussel.

“Mijn vrouw en ik verwachten een kindje”, vertelde winnaar Hakan Simsek (34) op de prijsuitreiking. “Zuiverheid deed me dus meteen aan geboorte en wedergeboorte denken. Zo dik wilde ik het er echter niet opleggen.” De Brusselse informaticus vertaalde het thema in Rebirth: een subtiel, maar herkenbaar zuiveringstafereel – goed voor de eerste prijs van de Weekend Photo Award en meer dan 6000 euro aan Leica-apparatuur.

Daarmee gaat de Weekend Photo Award voor het tweede jaar op rij naar een amateurfotograaf. Klaartje Lambrechts, tot dan commercieel directeur van A.F. Vandevorst, koos na de vorige editie voor een nieuwe carrière: ze ging voltijds fotograferen, gaf een boek uit en exposeert weldra in het Huis Happaert in Antwerpen.

Prijswinnaars

Beeldbewerker Vincent Lagrange (24) uit Antwerpen ontvangt dit jaar de tweede prijs voor Fifties at Nine, een knipoog naar de schijnbaar eenvoudige jaren vijftig, met kinderen in de hoofdrol.

Professionele uitrusting van Tamron en Lowepro was er eveneens voor verpleegkundige Wouter De Moor (32) en maatschappelijk assistent Maarten Muller (26) uit Merelbeke, die de derde prijs ontvingen voor Simples Blancos, een met bloemsuiker bestrooide portretreeks.

De geldprijs van het Franse Bureau Interprofessionnel de Vins de Bourgogne ging naar mysterieuze landschapsfoto’s van Yves Lobet (53, Dion-le-Val). Louis Moreau, vice-voorzitter van de Chabliscommissie van het instituut, overhandigde Lobet een cheque ter waarde van 1000 euro.

Tentoonstelling

Alle bekroonde inzendingen zijn tot 31 mei te zien op grote affiches in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in Brussel.

Daarnaast werden zes andere inzendingen geselecteerd voor een expo in de Photo Gallery, vlakbij de ingang van de winkelgalerij. Daar ontdekt u ook het werk van Franky Claeys, Carina De Becker en Julien Lanoo: het Antwerpse drietal won tijdens een online stemming de publieksprijs voor “The Anatomy of Dance”, met leden van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Wim Denolf

Weekend Photo Award #5, tot 31 mei in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en de Photo Gallery, Koninginnegalerij 10, 1000 Brussel. Info: 0485 80 58 43.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content