Nele Reymen

Belgen daten liefst op het strand

Nele Reymen Nele Reymen is schrijfster. Voor Knack Weekend volgt ze de actualiteit en geeft ze daarbij haar onomwonden mening. Ze excuseert zich alvast bij betrokken partijen.

Volgens een ongetwijfeld grondig uitgevoerde studie blijken Belgen het liefst te daten op het strand. Nele Reymen fronste de wenkbrauwen, kneep de billen dicht en kroop in haar pen.

Hoe hard ik ook zou willen geloven in de romantiek van daten op het strand, ik blijf toch met enkele vragen zitten.

Buy this megastock make cash’, ‘gratis inlegkruisjes, schuursponsjes en meer’ of ‘Belgen daten het liefst op het strand’. Als single Belg die niets kan doen met een megastock en inlegkruisjes op overschot heeft, mag duidelijk zijn welke mail mijn aandacht trok: een persbericht van social discovery site Twoo.com die de datinggewoonten van de Belgen heeft onderzocht. De resultaten zijn op zijn minst vreemd te noemen voor een land met een beperkte kuststrook, al liegen de cijfers er niet om:

60% neemt hun date mee naar het strand, slechts 30% gaat voor een etentje, terwijl amper 10% samen iets gaat drinken. Een grommende maag en een tong die tegen het gehemelte plakt zijn duidelijk bijkomstigheden op een strand.

Verder zien de meeste mannen een happy end bij een eerste date wel zitten en ik citeer: als de omstandigheden juist zitten zou een overweldigende 90% kussen met hun date. Wat die juiste omstandigheden dan wel mogen zijn is mij een raadsel. Juiste omstandigheden zijn sowieso al relatief als het op daten aankomt, als single vertrek je immers altijd vanuit een benadeelde positie.

Is dat dan in bikini?

Hoe hard ik ook zou willen geloven in de romantiek van daten op het strand, ik blijf toch met enkele vragen zitten. Is dat dan in bikini? Want ik ken er die je op een eerste date liever niet in badkledij wil zien. Of mag je schaars gekleed in strandkraampjesmode paraderen op de dijk waar je overhoop wordt gereden door overjaarse tieners in een go-cart? Wat met al dat zand dat kruipt op plaatsen waar bij deze doelgroep naar alle waarschijnlijkheid lang niemand meer is geweest? En wat met de files op de E40 op een zonnige zomerdag?

Wat met al dat zand dat kruipt op plaatsen waar bij deze doelgroep naar alle waarschijnlijkheid lang niemand meer is geweest?

Voor eenzame harten in de Westhoek is het alleszins goed nieuws en Ignace Crombez kan er maar zijn voordeel mee doen, al zal Dimitri Bontinck wat verder moeten rijden. Tot voor zijn recentelijk herwonnen vertrouwen in de liefde wilde hij nog al te graag deelnemen aan Temptation Island en nu is dus overduidelijk waarom. Dimitri datet gewoon graag op het strand, zoals de meeste Belgen. Al moet ook Dimitri weten dat onze kust lang geen verleidingseiland is. Verdorde struiken en schijtende meeuwen zijn geen waaiende palmbomen en prachtige paradijsvogels. Het zand is hier niet wit en het water niet azuurblauw. Tot zover de idylle.

Ondanks mijn vooroordelen en vermoedens dat slechts twee heren hebben deelgenomen aan de enquête wil ik het echter wel een kans geven. Dat happy end ligt elders namelijk niet voor het rapen. Doe mij dus maar de trein naar Oostende, een ticketje terug hoeft voorlopig niet. De omstandigheden zitten naar mijn gevoel helemaal juist, ik heb thuis al gegeten en gedronken.

Ondanks mijn vooroordelen en vermoedens dat slechts twee heren hebben deelgenomen aan de enquu0026#xEA;te wil ik het echter wel een kans geven.

Ignace en consoorten, ik kom eraan. Je herkent me aan een lichte spreidstand en gehurkte positie, het zand van tussen mijn billen schuddend.

Nele Reymen

Partner Content