Achter de schermen van de filmwereld

© Derek Hudson

Vier topfotografen legden – op vaak onbewaakte momenten – intense beelden vast van legendarische acteurs.

Fans van onder meer Johnny Depp, Monica Bellucci, Serge Gainsbourg en Jane Birkin kunnen vanaf 10 maart hun hart ophalen in het Brusselse Sofitel Le Louise.

De vier fotografen Alain Loison, Derek Hudson, Emanuele Scorcelletti en Stefano de Luigi tonen in de fototentoonstelling ‘On-Set/Off-Set’ hoe zij – samen met hun camera – getuige waren van zeldzame momenten in de wereld van acteurs. Zo is er een glimp achter de schermen van een filmscène of een toevallige momentopname op het festival van Cannes .

Sofitel koos speciaal voor ‘cinema’ als thema van haar nieuwe tentoonstelling. De hotelketen heeft namelijk al langer een band met de filmwereld. Zo hielden de gebroeders Lumière hun eerste openbare filmvertoning in Sofitel Scribe in Parijs in 1895 en diende Sofitel Old Cataract in Aswan (Egypte) als decor voor de film Death on the Nile, gebaseerd op de roman van Agatha Christie.

De expositie, ontwikkeld in samenwerking met de bekende Polka Galerij uit Parijs, steekt van wal in Brussel en trekt daarna verder door naar Amsterdam, Londen, München en Rome.

Vincent Fobelets

De expo ‘On-Set-Off-Set’ loopt van 10 maart tot 19 mei
Sofitel ‘Le Louise’, Gulden Vlieslaan 40, 1050 Brussel
Tel: +32 (0)2 514 22 00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content