AB Inbev schiet horeca te hulp: huur april kwijtgescholden

© iStock

AB InBev komt haar horeca-uitbaters tegemoet en scheldt de huur voor hun panden voor de maand april kwijt. De betalingen in mei worden uitgesteld en er wordt nagedacht over bijkomstige solidaire mogelijkheden.

‘Ongeacht de uitkomst van deze onderhandelingen hebben we nu al beslist dat de horeca-uitbaters in april geen huur moeten betalen. Voor mei is uitstel van betaling voorzien’, verklaart woordvoerster Karolien Cloots. AB InBev heeft zo’n 1.500 huurcontracten lopen met in totaal 700 verschillende eigenaars. De helft van de panden is in bezit van vastgoedbedrijf Cofinnimo. De gesprekken over verdere financiële tegemoetkomingen verlopen volgens de Leuvense brouwer constructief. Over het aantal eigenaars dat reeds heeft toegezegd de huur in zijn geheel of gedeeltelijk kwijt te schelden, zijn nog geen details gegeven.

De maatregel tot kwijtschelding komt bovenop eerdere steun: zo helpt AB InBev de horecasector door het gratis schoonmaken van tapleidingen en het vervangen van oude voorraden door vers bier. Daarnaast werd het digitaal platform ‘Café Courage’ gelanceerd waar mensen op voorhand hun pintjes kunnen bestellen en betalen. Dat leverde momenteel al een bestelling van 140.000 pintjes op, goed voor een totaalbedrag van bijna 390.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content