5 tips voor de eerste (regenachtige) dag van de solden

© iStock

Zaterdag breekt de hel opnieuw los in de Vlaamse winkelstraten, want de koopjesperiode gaat van start. De weersvoorspellingen zijn niet rooskleurig, want zaterdag wordt een dag vol regen. Wij geven enkele shoppingtips om dit weer de baas te kunnen.

Winkeliers klagen dat de voorbije maanden erg weinig items over de toonbanken gingen. De winter is nooit echt doorgebroken, waardoor we typische winteraankopen hebben uitgesteld. Tot nu, want ongetwijfeld zal de eerste koopjesdag een ware stormloop worden.

1.Aangezien er voor morgen heel wat regen voorspeld wordt, is het aangewezen om je shopoutfit hier ook op af te stemmen. Ga dus voor een jas met kap, want met een paraplu zal je de hele dag last hebben als je ze telkens moet vasthouden. Ga voor een losse broek en makkelijke schoenen, zelf met het natte weer trek je die elke keer makkelijk aan en uit.

2.Maak een slimme planning van de verschillende winkels waar je heen wilt om koopjes te shoppen. Niet alleen vermijd je zo nutteloze wandelkilometers, zo slaag je er ook in om het wat droger te houden.

3.Vandaag nog niets gepland? Trek dan al misschien eens op prospectie, zodat je weet wat je morgen allemaal kunt kopen. Wie zijn dagje wel al heeft volgepland, kan er ook voor zorgen dat hij/zij morgen op tijd in zijn/haar favoriete winkelstraat is om zo de grote drukte voor te zijn.

4.Neem het openbaar vervoer, zo kan je je door een bus, tram of trein vlak in het centrum van je winkelstad gedropt worden. Geen eindeloze zoektocht naar parkeerplaats of extra wandeling, door de regen, van en naar de auto.

5.Wie het liever helemaal droog houdt, kan ook gewoon online shoppen. Webshops doen ook mee met de koopjesperiode, dus sla gewoon online je slag. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content