12-jarig meisje schrijft brief aan Hillary Clinton: ‘Ik wil opgroeien in wereld waarin vrouwen gelijk behandeld worden’

De toekomst is verzekerd, zeker nu we de brief van de 12-jarige Olivia hebben gelezen. De kleine feministe hoopt dat Hillary Clinton de nieuwe president van de VS wordt.

‘Ik ben Olivia, ik heb twee vaders en een tweelingbroer’, vangt Olivia haar brief aan. Ze vertelt dat ze naar een speciale school gaat voor kinderen met leerproblemen, zelf heeft ze dyslexie en ADHD. Olivia laat weten dat ze hoopt dat meer publieke scholen komen voor kinderen als zij, omdat het echt heel duur is.

Ze noemt zichzelf een feminist die hoopt dat in de toekomst alle vrouwen gelijk behandeld worden. Als grote fan van Hillary Clinton wil ze dus niets liever dat zij als eerste vrouw als Amerikaanse president verkozen wordt. Olivia geeft ook aan dat ze heel graag na de schooluren wil helpen met de campagne, waarbij ze ‘waarschijnlijk het jongste lid van de campagne zou zijn’.

Als dochter van twee vaders vindt ze het ook belangrijk haar brief af te sluiten met het feit dat het een goede zaak is dat het homohuwelijk nu wettelijk is in de VS. Hillary Clinton zelf was erg blij met deze brief. ‘Thank you for writing to me; it put a smile on my face. … Please know that I join your dads in cheering you on for great success. Keep up the great work, always care deeply about what you believe in, and never stop reaching for the stars!’ (AB)

12-jarig meisje schrijft brief aan Hillary Clinton: 'Ik wil opgroeien in wereld waarin vrouwen gelijk behandeld worden'
© –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content