10 originele Valentijnsdates en -tips

Een etentje met een cinemabezoek achteraf is natuurlijk nooit verkeerd als date, maar het kan ook origineler. Haal dit jaar alles uit de kast om je geliefde te verrassen en zorg voor een Valentijn om nooit te vergeten. Laat je inspireren door onze 10 voorstellen.

Een etentje met een cinemabezoek achteraf is natuurlijk nooit verkeerd als date, maar het kan ook origineler. Haal dit jaar alles uit de kast om je geliefde te verrassen en zorg voor een Valentijn om nooit te vergeten. Laat je inspireren door onze 10 voorstellen.

Onderzoek wijst uit dat adrenaline hartstocht en liefde aanwakkert. Een goede reden om met Valentijn de sleur van het dagelijkse leven te doorbreken met een verrassende activiteit die het hart sneller doet slaan. We hoeven ons trouwens ook niet te beperken tot Valentijnsdag, maar kunnen het ganse weekend romantische activiteiten inplannen.

1) In een tijdperk van e-mail, sms, whatsapp, iMessage, snapchat en allerhande elektronische communicatiemiddelen, krijgt een handgeschreven brief een grote impact. De tijd nemen om aan een tafel te gaan zitten en je gevoelens neer te pennen vergt dan ook heel wat energie, creativiteit en inlevingsvermogen. Laat je geliefde dus via een brief weten wat jullie romantische plannen zijn, in plaats van via een alledaagse sms. Extra punten voor wie de brief ook per post laat bezorgen.

2) Organiseer een picknick binnenshuis. Wie een open haard voor handen heeft, kan zich gezellig neervlijen voor het vlammenspel en genieten van een romantische picknick. Vergeet zeker geen fles champagne of cava en denk na over de lievelingshapjes van je geliefde.

3) Selecteer enkele van jullie favoriete adresjes of plaatsen die een speciale betekenis hebben voor jullie als koppel (waar hebben jullie voor het eerst gezoend? Waar gingen jullie voor het eerst op date?) en neem je partner mee op een tour de nostalgie. Zoek wel even de weersomstandigheden op, want zoenen in de stortregen is niet altijd even romantisch (tenzij u Scarlett Johansson en Jonathan Rhys Meyers in ‘Matchpoint’ wilt evenaren).

4) Wees een toerist in eigen land of boek een weekendje weg naar zijn/haar favoriete stad. Zorg dat je voorbereid bent en alle leuke adresjes hebt opgezocht en aangeduid op de citymap.

5) Op 14 februari 2014 viert Behoud de Begeerte haar dertig winters met het Bal van de Begeerte en een mini-tournee met niemand minder dan Tom Lanoye en Jules Deelder. Het kruim van de literaire wereld ontpopt zich die avond tot gelegendheidsdiscjockeys ter uwer vermaak. Verras je literatuurminnende lief en ga dansen op plaatjes die zorgvuldig werden uitgezocht door Tom Lanoye, Saskia De Coster en consorten.

6) Oostende organiseert deze maand ‘Liefde tussen de lijnen’, een festival volledig in teken van de liefde. Zo kan je tijdens het Valentijnsweekend romantisch dineren aan boord van de Mercator, genieten van poëzie tijdens een wandeling door de gaanderijen op de Zeedijk of je laten verrassen door het viool- en pianoconcert ‘De weg naar Wenen’ in De Grote Post.

7) Plan een weekendje snuisteren en shoppen en struin enkele leuke interieurwinkels af. Met je nagelnieuwe aankopen richt je vervolgens de slaapkamer helemaal opnieuw in. Vermijd wel conflicten en doe af en toe water bij de wijn zodat het eindresultaat een mooie mix van jullie beide smaken wordt.

8) Kies voor een sportieve activiteit zoals ijsschaatsen of rollerbladen en laat de adrenaline zijn werk doen. Tijdens een welverdiend etentje achteraf kunnen jullie napraten over de activiteit en lachen om eventuele blunders.

9) Een uitje naar de zoo is altijd gezellig en kan gecombineerd worden met een weekendje Antwerpen of een gezellig diner achteraf.

10) Nodig jullie beste vrienden uit voor een avond vol gezelschapsspelen, lekker eten en gezellig tafelen. Valentijn mag dan wel het feest van de romantische en zinnelijke liefde zijn, een geslaagde avond met vrienden haalt vast het beste in jullie naar boven als koppel. Ook een ideaal moment om je culinaire talenten en gave om verhalen te vertellen op de voorgrond te plaatsen. Zorg er wel voor dat je hartendief niet opgezadeld wordt met de afwas! (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content