Culinair Is dit de nieuwe hoofdstad van de gastronomie? Een culinaire rondreis langs de beste restaurants van Bangkok
Culinair Vloeken in de kerk met Pastology: 'We weten dat we Italianen boos gaan maken met dit kookboek'
Culinair De 20 beste pasta-adressen van chef Bruna Bonaca: 'Deze spaghettone met vongole is echt buitengewoon'
Culinair De sterren van morgen: 17 restaurants die wellicht binnenkort een prijs in ontvangst mogen nemen
Culinair Culinair Kleine zaken, grote smaken: 12 microrestaurants waar het gezellig tafelen is Go big or go home? Niet in de horeca, waar we een tegenovergestelde tendens zien. Microrestaurants zijn klein, gezellig, met een minimum aan personeel, een aparte sfeer en ruimte voor creatieve bochten.
Culinair Culinair Visverkiezing: 11 visrestaurants waar je het beste uit de Noordzee proeft De zee is van ons! Niet echt, natuurlijk, maar we mogen wel trots zijn op dat kleine stukje kust én genieten van een goede maaltijd met vis en schelpdieren.
Culinair Culinair Tartaar en klaar: in deze 11 restaurants eet je de allerbeste rundertartaar Ongegaard, fijn versneden rundvlees, ofwel rundertartaar, is een vaste waarde in de bistrokeuken. Maar ook andere restaurants geven het gerecht graag een plek op de kaart.
Culinair Culinair Een goede start: deze 9 topzaken zijn open op maandag Wie een etentje op een maandag probeert te plannen, weet hoe frustrerend dat kan zijn. Gelukkig zijn er ook fijne plekken waar je niet voor een gesloten deur staat.
Culinair Culinair Waardig plantaardig: 11 restaurants waar groenten mogen schitteren Steeds meer chefs serveren elegante bordjes waarin groenten schitteren. Wij selecteren onze favoriete restaurants waar je als vegetariër of vegan in de watten wordt gelegd.
Culinair Culinair Leve de lunch: 12 zaken met een interessante lunchformule Waarom zouden we enkel ’s avonds op restaurant mogen gaan? ’s Middags tafelen is vaak een stuk voordeliger en met een beetje geluk word je ook nog eens bediend door de chef zelf.
Culinair Culinair Meer dan kimchi: 10 Koreaanse restaurants die trouw blijven aan hun roots Geen keuken die de laatste jaren zo aan populariteit won als de Koreaanse. Op welke plekken behoudt ze haar authentieke karakter zonder te plooien voor onze westerse smaakpapillen?
Culinair Culinair Singaporees leren koken met chef Shu Han Lee: 'Exacte hoeveelheden volgen heeft geen zin' Singapore is niet alleen hot, het is vandaag ook dé hotspot van de Aziatische keuken. Chef Shu Han Lee leidt ons door de multiculturele culinaire traditie van haar thuisland.
Review | Culinair Review | Culinair Licoli in Antwerpen getest: ‘Deze pizza’s zijn zo Napolitaans als ze kunnen zijn’ Pizzachef Luca Fabozzi is in België de referentie voor chewy Napolitaanse pizza’s. Liefhebbers leerden hem kennen aan de houtoven bij Magma in Mechelen. Daarna luisterde hij met zijn pizza’s hippe culinaire events op. Nu heeft hij met Licoli zijn eigen zaak in Antwerpen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het er op een vrijdagavond …
Review | Culinair Review | Culinair Microrestaurant Steeg in Dendermonde getest: 'Krachtige smaken en royale porties' Microrestaurants zijn een trend. Verder heeft Steeg, het compacte restaurant van chef Willem Vervaet in Dendermonde, lak aan culinaire modegrillen. Hier vieren klassieke smaken, perfecte sauzen en gulle gastvrijheid hoogtij. De chef bewees eerder al bij Fleems dat hij kan koken. Bij Steeg gaat hij radicaal zijn eigen weg, met no-nonsense keuken in een laagdrempelig …
Culinair Culinair De beste bollen: deze 7 ijszaken serveren de lekkerste ijsjes van Brussel Nu de temperaturen stilaan richting de 30 graden gaan, is elke vorm van verkoeling welkom. Van klassieke kwaliteit tot pure orginaliteit: deze 7 ijszaken serveren de beste ijsjes van Brussel.
Review | Culinair Review | Culinair Caos in Antwerpen getest: 'Knallende smaken en een bruisende sfeer' Fine-diningrestaurants die een moderne interpretatie brengen van de Mexicaanse keuken zijn in New York en New Mexico razend populair. Na tien jaar in New York namen Mathias De Soir en Stèphanie de Kanter hun liefde voor dit eetconcept mee naar België. Aan de Antwerpse kaaien openden ze Caos, waar een uit de kluiten gewassen bar …
Review | Culinair Review | Culinair Gastrobar Oya in Deerlijk getest: 'Opwindend, maar ook wat overweldigend' Het bord met de Michelinster hangt nog te blinken aan de deur als we het vernieuwde Oya binnenwandelen. Hier huisde voorheen Marcus, een bekend adres in Deerlijk dat bijna twintig jaar lang mocht uitpakken met een ster. Nu staan chef Gilles Joye en gastvrouw Heike Dedecker hier aan het roer. Oya is een zogenaamde gastrobar, …
Culinair Culinair Doe de groenten: 5 gouden regels voor een geslaagde salade Een salade saai en smaakloos, tenzij je er liters saus overheen giet? Helemaal niet: ook in de hoofdrol sprankelen groenten op je bord, en dat in de meest verrassende combinaties.
Culinair Culinair Chef Carlo Simons keert terug uit Marrakesh: 'Ik was omringd door sterren, maar verwaarloosde de belangrijkste relaties in mijn leven' Na zich vier jaar lang te pletter gewerkt te hebben in zijn restaurant in Marrakesh, doet chef Carlo Simons het vandaag bewust kleinschaliger: zijn huiskamerrestaurant Hosted by Studio Simons zal slechts drie dagen open zijn en dat voor slechts tien gasten. ‘Mijn droom ging ten koste van mijn gezin.’
Culinair Culinair Een boontje voor de nieuwe collectie: 3 kledingwinkels waar je ook koffie kan drinken Een perfecte flat white slurpen met zicht op de nieuwe collectie? Deze plekken combineren koffie en kleding, zonder kringen.
Review | Culinair Review | Culinair Mexicaanse kantine Los Tontos in Zemst uitgetest: 'Gul eten en democratische prijzen' Op een verlaten steenweg in Elewijt flikkert een vrolijk neonbord. Op een zondagavond zitten de twee verdiepingen van het gloednieuwe Mexicaanse restaurant Los Tontos afgeladen vol. De naam van het restaurant betekent ‘de dwazen’. Zo werden de drie vrienden die dit restaurant vorige maand openden genoemd, toen ze besloten zonder enige horeca-ervaring en elk nog …
Review | Culinair Review | Culinair Restaurant Matil in Genk uitgetest: ‘Elegante thuiskeuken op het ritme van de moestuin’ In het Heempark van Genk ligt een restaurant verscholen in het groen. In het parkgebouw, dat ook dienstdoet als Milieu- en Natuurcentrum, eet je geen pannenkoek of ijscoupe, wel de kleurrijke gerechten van vader en zoon Johan en Umi Cuypers. Ze gebruiken de groenten uit de tuinen achter het restaurant om een kleine, originele kaart …
Culinair Culinair Belgische chef Paul Delrez bestormt Instagram: 'Tot mijn verbazing bleek ik te kunnen leven van mijn online kookwerk' Gisteren liep Paul Delrez nog een defilé voor Drôle De Monsieur in Parijs. Vandaag is hij weer in Brussel waar hij zal koken in het atelier van kombuchabrouwerij Rish. Met 856.000 volgers op sociale media en een succesvolle carrière als consultant en chef, heeft hij een unieke plek veroverd in het culinaire landschap.
Culinair Culinair Antwerpse ereburgers: de 3 beste hamburgerzaken van het moment De ene na de andere burgerzaak opent in Antwerpen: van sappige klassiekers tot gedurfde creaties, hier moet je zijn voor de beste burger.
Review | Culinair Review | Culinair Getest: hoe bevalt restaurant Sākas in het Wintercircus in Gent? De avond dat ik bij Sākas aanschuif, is mijn metgezel onverwacht verhinderd. Zo komt het dat ik alleen op weg ben naar het restaurant dat recent verhuisd is van de Oude Houtlei in Gent naar het indrukwekkende Wintercircus. Wanneer ik binnenstap, zie ik dat er niemand anders in het restaurant zit. De eigenares legt uit …
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Wijnproxy’s, petitfours en het microrestaurant: 10 foodtrends die de smaak van 2025 bepalen Vorig jaar gingen we massaal aan het alcoholvrije bier en de sardines. Dit jaar zullen we in het microrestaurant bij een smakelijke petitfour een goed kopje defaïne drinken. Dit zijn de culinaire verwachtingen voor 2025.
Getest Getest Panettone van Pierre Marcolini of Dolce&Gabbana? 4 keer Italiaans kerstgebak geproefd en gekeurd De laatste jaren groeide panettone van supermarktgebak met bedenkelijke reputatie uit tot luxegeschenk met ambachtelijke allures. Culinair journalist Barbara Serulus proefde en vergeleek Italiaans kerstbrood tot ze een ‘corsa allo zucchero’ – of sugar rush – kreeg.
Recepten Recepten Een koud kunstje: kies dit jaar voor deze super-de-luxe koude schotel als eindejaarsmenu Vermijd paniek in de keuken: ons coole feestmenu maak je op voorhand klaar.
Review | Culinair Review | Culinair Aan tafel bij Strato in Leuven: straffe gerechten voor geduldige eters Strato is het nieuwe restaurant van chef en wijnliefhebber Thomas De Somer. In een klein pand aan de Diestsestraat in Leuven, met een open keuken en plek voor zo'n twintig gasten, heeft het restaurant binnen twee maanden al naam gemaakt als bruisende hotspot. Een tafeltje bemachtigen is dan ook geen gemakkelijke opgave. Iedereen eet hier …
Culinair Culinair De comeback van cognac: ‘In Amerika wordt het gros van de drank al decennialang gedronken in de vorm van een cocktail of longdrink’ Bij cognac denk je al snel aan deftige heren die bij het genot van een digestief naar een knisperend haardvuur staren. Een beeld dat dringend aan een update toe is. Cognac wordt lustig gemixt in hippe cocktailbars, heeft in Amerika een stoer imago door de link met de hiphopcultuur en is in China de luxedrank bij uitstek.
Culinair Culinair Chef's table: waarom tafelen met zicht op de keuken zo populair is Een fijne restaurantervaring is meer dan wat er op je bord ligt, en dus gunnen chefs hun gasten een unieke inkijk in hun potten. Loungen in de keuken met een polaroid als aandenken? ‘Een Beyoncé-concert is er niets bij.’
Review | Culinair Review | Culinair Klee in Antwerpen: zuivere gerechten waarin elk onderdeel schittert Elleboog aan elleboog zitten we aan de houten toog van Klee, een miniatuurrestaurant in een sfeervol historisch pand in het centrum van Antwerpen, onder gastronomen ook wel bekend als de voormalige locatie van restaurant Ossip van chef Magali Verbaet. Vanaf onze plek aan de toog hebben we zicht op de compacte keuken van Frederik Michiels …
Nieuws & Trends Nieuws & Trends Houtbouillon of pistacheboter? 4 foodtrends die weldra op je bord liggen De pannen van sterrenchefs en TikTok zijn goede voorspellers: deze foodtrends zullen we binnenkort nog vaker op het bord zien.
Culinair Culinair Patissiers Joost Arijs en Anna Le Saux over het gebak van morgen: ‘We keren terug naar de essentie, zonder al die extra bazaar’ Drempelvrees wanneer het om bakken gaat? Voor een nieuwe generatie patissiers hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld. Zij zweren bij eenvoud, maar dan wel met de beste, puurste ingrediënten. Joost Arijs en Anna Le Saux delen hun visie op hun vak.
Culinair Culinair Kersverse sterrenzaken en weelderige wijngaarden: 9 adressen voor een smaakvolle trip naar Izmir Izmir werd dit jaar terecht opgenomen in de Michelingids omwille van hun rijke lokale gastronomie en boeiende wijncultuur. Dat alles zelf proeven en beleven doe je bij deze negen adressen.
Culinair Culinair Hoe een klein district in Izmir plots drie Michelinsterren in ontvangst mocht nemen: een culinaire trip naar Urla in Turkije De Turkse wijnen en gastronomie beleven spannende tijden, zeker in Izmir, onlangs opgenomen in de Michelingids. Wij ontmoetten er kersverse sterrenchefs en spraken met de sommelier van het jaar over het belang van eigenzinnige wijnmakers.
Culinair Culinair Bier is plezier: 14 restaurants met een prikkelende bierkaart Ondanks onze wereldberoemde biercultuur drinken we meestal wijn bij het eten. Tijd om enkele plekken die het anders aanpakken in de kijker te zetten.
Culinair Culinair Zuurdesempizzeria of hippe trattoria? 13 restaurants die de Italiaanse keuken naar hun hand zetten Italiaanse cuisine is meer dan rood-witte tafelkleedjes. Steeds meer chefs interpreteren de culinaire schatkamer los van dogma’s. Op het menu: smakelijke groentegerechten, natuurlijke wijnen en zuurdesempizza’s.
Culinair Culinair Planten op een pedestal: 8 topzaken met een volledig veganistisch menu De botanische rijkdom inspireert steeds meer chefs. Dit zijn onze favoriete restaurants, met een plantaardige kaart die zelfs overtuigde carnivoren over de streep trekt.
Culinair Culinair Jong talent: 13 restaurants die wellicht binnenkort een ster krijgen Niemand heeft een glazen bol, maar soms voel je aan alles dat een chef weldra zal doorbreken. Deze plekken bezoek je dus best zo snel mogelijk, voor de plaatsen er schaars worden.
Culinair Culinair Open op maandag: 14 restaurants waar je zelfs op 'horecazondag' heerlijk kunt tafelen Mensen uit de sector noemen maandag weleens de 'horecazondag'. Uit eten gaan is dan geen evidentie. Gelukkig zijn er prima opties voor wie een beetje rondkijkt.
Culinair Culinair Je komt voor de bakker: onze 13 favoriete bakkerijen in Vlaanderen en Brussel Het bakkersvak zit in de lift, steeds meer jonge mensen openen een bakkerij. Hier vind je niet alleen heerlijk brood, maar kun je ook verpozen met koffie en wat lekkers uit de toog.
Culinair Culinair Lunchformule, succesformule: 12 topzaken waar je ’s middags aan een zachte prijs kunt tafelen De ervaren eter weet al langer dat het beste moment om uit eten te gaan niet per se de avond is. Een lunchformule is compacter en vaak ook goedkoper. Hier eet je ’s middags voor scherpe prijzen.
Culinair Culinair Recht van het veld: 11 restaurants waar de chef zelf zijn ingrediënten oogst Steeds meer chefs verkiezen producten van lokale leveranciers, maar er zijn er die nog een stap verder gaan en zelf aan het kweken slaan. Op deze adressen is de chef ook boer.
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants Zeeland, lekkerland: 10 adressen voor een culinaire trip over de grens Naar Zeeland afreizen: het kost je slechts een kleine auto- of treinrit, maar levert je meteen een volledig andere omgeving én culinaire beleving op. Wat je zeker moet geproefd hebben en waar je dat best doet, lees je hier.
Review | Culinair Review | Culinair Onze recensent bezocht Jackie in Antwerpen: 'Deze bistro heeft veel troeven als de wachttijden wat minder lang zouden zijn' In de Antwerpse Kloosterstraat zit een gezellige nieuwe bistro. Jackie is het project van de eigenaars van eetcafé In De Roscam, al twintig jaar een vaste waarde op de Vrijdagmarkt. Omdat dit plein wordt heraangelegd besloten ze een nieuwe zaak te openen zodat hun personeel aan de slag kon blijven. Jackie heeft als troef zijn …
Culinair Culinair Met chef Jeroen Achtien waait er een frisse wind door restaurant Inter Scaldes: ‘Mijn verhuis naar Zeeland is één grote ontdekkingstocht’ Een culinaire schatkamer waar het smullen is van alles wat water én land te bieden hebben, dat is Zeeland. Wie je dat alvast niet moet vertellen is Jeroen Achtien, chef van het roemrijke Inter Scaldes. ‘Kraakverse producten doen mijn hart sneller slaan.’
Weekend tipt: bars & restaurants Weekend tipt: bars & restaurants Meer dan tajine: deze 5 Marokkaanse restaurants serveren traditie met een twist In deze restaurants wordt een frisse, eigentijdse en eigenzinnige versie van de Marokkaanse keuken geserveerd.
Culinair Culinair Verkozen tot “Beste keuken ter wereld”: Hakim Chatar maakt je wegwijs in de smaken van Marokko Is de Marokkaanse keuken echt de beste keuken ter wereld, zoals onlangs uit een wereldwijde stemming bleek? Mogelijk, maar vast staat in ieder geval dat ze het ontdekken waard is. Wij namen een duik in de kruidige wereld van ghriba, harira en taktouka.