Een werkplek in de natuur

20/05/09 om 14:00 - Bijgewerkt om 13:59

Bron: Knack Weekend

De Nederlandse architect Iwan Baan ontwierp een kantoor te midden de Madrileense natuur.

Ecologisch bouwen en architectuur die aansluit bij de natuurlijke omgeving winnen de laatste jaren aan populariteit. De Nederlandse architect Iwan Baan gaat daar wel heel ver in. Hij ontwierp en plaatste het nieuwe kantoor van zijn architectenbureau midden in de Madrileense natuur. Als de naam van deze Nederlandse architect u niet bekend in de oren klinkt, zal dit beslist niet lang meer zo blijven. Kenners staan verbaasd over zijn talent.

Baan bedacht voor zijn architectenbureau Selgas Cano een kantoor met een bijzonder uitzicht. De buisvormige constructie te midden van het bos is voor de helft doorschijnend, waardoor de werknemers een uitzicht hebben dat onvermijdelijk tot dromen aanzet.

Onder het doorschijnende plafond kleurt het interieur geel. De rest werd wit geschilderd met enkele felgroene details. Het geheel is modern, licht - door het doorschijnende dak - en verstoort de natuurlijke omgeving niet. Halfweg leidt een trapje naar een extra werkruimte die onder de grond verscholen zit.

Soberheid en minimalisme zijn dé kernwoorden van dit project. De natuur vult het project - ieder seizoen opnieuw - aan met nieuwe kleuraccenten

Nathalie Vandevelde / Ruth Vanden Berghe

Lees meer over:

Onze partners