Farrow & Ball lanceert nieuw kleurenpalet

© Farrow & Ball

De Britse kleurenproducent stelde in Parijs negen nieuwe tinten voor.

Om de 2 à 3 jaar vervangt de Britse verf- en behangspecialist Farrow & Ball een aantal tinten uit zijn 132 kleuren tellende kaart. Om de bestaande kleurenfamilies nauwer op elkaar af te stemmen, om nieuwe kleurgroepen te creëren en om hedendaagse accenten te leggen.

Traditiegetrouw schuilt achter elke kleur een verhaal. Zo is de oranje tint Charlotte’s Locks genoemd naar het haar van een zekere Charlotte en zijn er heel wat verwijzingen naar de natuur.

De heldere kleur ‘Cabbage White’ ontleent zijn naam bijvoorbeeld aan de vleugels van het koolwitje en de zachte blauwgrijze tint ‘Mizzle’ is gebaseerd op een typisch fenomeen uit het zuidwesten van Engeland, namelijk een combinatie van ‘mist’ en ‘drizzle’.

Niet zo verwonderlijk, als je weet dat het Zuid-Engelse Dorset al meer dan zestig jaar de thuishaven van Farrow & Ball is. Tot op de dag van vandaag worden alle verven daar met natuurlijke ingrediënten zoals lijnzaadolie en kaolien of silicaatklei geproduceerd.

Elien Haentjens

Onlangs ging Knack Weekend op bezoek bij Joa Studholme, dé kleurconsulente van Farrow & Ball. Neem een kijkje in haar kleurrijke, Londense huis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content