De 10 leukste stedentrips in Nederland

13/11/12 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:52

Maastricht is de beste stedentrip van Nederland in 2012. Met een gemiddelde van 8,4 scoort Maastricht het hoogste cijfer en stoot hiermee Breda van de troon.

Zoover keek bij de selectie naar het uitgaansleven, cultuur, omgeving, sfeer, kwaliteit van de 1,2,3 sterren hotels en de kwaliteit van de 4 en 5 sterren hotels. Opvallend is dat Maastricht op geen van de aspecten het beste scoort maar gemiddeld wel als beste uit de bus komt.

Maastricht wordt in de beoordelingen omschreven als een fantastische, gezellige en heerlijke stad.

Amsterdam en Rotterdam niet in top 10 stedentrips

Amsterdam en Rotterdam vallen buiten de top 10. Belangrijkste reden hiervoor lijkt de kwaliteit van, met name, het 1, 2 en 3 sterren hotelsegment te zijn. Beide steden scoren hier een 6,6 op.

Amsterdam vinden we terug op plaats 13 en Rotterdam op plaats 15 (als hekkensluiter). Amsterdam is wel de populairste bestemming, gevolgd door Den Haag. Beste uitgaansleven in Breda

Breda, de nummer één van vorig jaar, staat nu op de zevende plaats. Maar scoort wel nog altijd het beste wat betreft het uitgaansleven. Met een gemiddelde van 8,8 blijft Breda Groningen en Utecht voor die beiden een 8,6 scoren.

Maastricht vinden we terug op de vierde plaats met een 8,5. De sfeer in Den Bosch wordt als beste beoordeeld. Met een 9,0 blijft de Brabantse stad Maastricht (8,9) en Haarlem en Breda (beiden 8,8) voor.

Beste hotels

De beste 4 en 5 sterrenhotels komen we tegen in Den Haag. Gemiddeld krijgen deze een 8,3. De beste 1, 2 en 3 sterren accommodatie komen we tegen in Middelburg en Eindhoven.

Lees meer over:

Onze partners