Kamperen met de luxe van een hotelkamer

25/02/10 om 15:06 - Bijgewerkt om 15:06

Modern kamperen is allesbehalve 'kramperen' in een krappe stacaravan. De stacaravans van tegenwoordig lijken eerder op een luxe hotelkamer.

Internet, flatscreens, dvd-spelers, afwasmachines, airconditioning, wellness faciliteiten, gastronomische restaurants, massagebehandelingen, golfbanen en zwemparadijzen. Luxe faciliteiten die veel vakantiegangers niet direct associëren met een campingvakantie.

Toch vindt u deze voorzieningen tegenwoordig op heel wat campings in Europa, bijvoorbeeld op die van Ecamp, een specialist in campingvakanties met ruim 270 kampeerplaatsen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië.

Glamping

Vooral bij gezinnen met kinderen heerst de verkeerde indruk van kamperen. Een campingvakantie in een stacaravan is niet te vergelijken met het ouderwetse kamperen. Zo heeft u de beschikking over een eigen keuken en sanitair. Met een wc-rol onder de arm naar het sanitairblok en in de rij staan voor een douche of afwasbak is dus verleden tijd.

Ook hebben het dunne slaapmatras en luchtbed plaats gemaakt voor een comfortabel bed. Verder zijn de stacaravans uitgerust met een complete inventaris. Deze nieuwe manier van kamperen heeft ondertussen een eigen naam gekregen: glamping, een samenvoeging van de woorden 'glamourous' en 'camping'.

InformatieEcamp

Lees meer over:

Onze partners