Hotelsector in Gent boomt tijdens de Gentse Feesten

26/07/13 om 14:02 - Bijgewerkt om 14:02

Bron: Knack Weekend

De hotelsector boekt twintig procent meer overnachtingen.

Hotelsector in Gent boomt tijdens de Gentse Feesten

© Belga

De Gentse hotels boeken tijdens de Gentse Feesten twintig procent meer overnachtingen dan de afgelopen twee, meer regenachtige, edities. Dat zegt Kurt Neyrynck, ondervoorzitter van Horeca Vlaanderen.

Zowel tijdens het eerste als het tweede weekend zijn op vrijdag- en zaterdagavond de ongeveer 2.000 hotelkamers volzet. Over het algemeen boekt de sector zowat twintig procent meer overnachtingen. De hotels in de rand zijn voor 60 tot 70 pct bezet, wat minder is dan de afgelopen jaren. "Het aanbod is ook breder geworden, er zijn jeugdhotels en B&B's in het centrum bijgekomen en er is ook het systeem van couchsurfen", merkt Neyrynck op.

"De voorbije jaren merkten we een duidelijke overflow van het centrum naar de rand, maar de toerist is ook prijsbewuster door de economische crisis." De Gentse hotelsector wil volgend jaar meer inspanningen leveren om buitenlandse toeristen te trekken, in de hoop tien dagen lang alle bedden vol te krijgen Feestenburgemeester Christophe Peeters merkt op dat ook de camping op de Blaarmeersen elke middag volzet is, maar dat er op de tentenweide in de namiddag altijd enkele plaatsen bijkomen.

Donderdag was de op één na drukste dag op deze Gentse Feesten, met 145.000 bezoekers. De nacht van woensdag op donderdag verliep "opmerkelijk rustiger qua agressie" dan de nacht daarvoor. "We hebben wel verschillende vechtpartijen kunnen voorkomen dankzij onze camera's en het personeel op straat", aldus politiewoordvoerder Gonzalez. (Belga/RDM)

Onze partners