Science fiction shoppen

Interactieve paskamers of betalen met je vingerafdruk. Science fiction?

Interactieve paskamers of betalen met je vingerafdruk. Science fiction? Volgens shoppers is het over tien jaar heel normaal.

Het Amerikaanse onderzoeksbureau TNS Retail Forward onderzocht de haalbaarheid van twaalf technische ontwikkelingen die het winkelen ingrijpend zullen veranderen. Ze werden voorgelegd aan meer dan 4600 consumenten in Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, Spanje en de VS.

En wat blijkt? Het gros gelooft dat shoppen de komende jaren grondig zal veranderen. Zo denkt 60 procent dat betalen met je vingerafdruk binnen tien jaar een feit is, maar slechts 25 procent vindt het ook een goed idee.

Ruim 73 procent gelooft dat straks vrijwel iedere kleedkamer zal zijn uitgerust met een beeldscherm en een touchscreen waarmee met een verkoopster kan worden gecommuniceerd. Meer dan de helft kijkt uit naar de invoer van de driedimensionale bodyscan en interactieve passpiegels.

Chinese consumenten verheugen zich vooral op de invoering van een scherm met driedimensionele verkoopster, terwijl Duitse shoppers veel meer belangstelling hebben voor de body scan om kleren te vinden die goed passen. Ook interactieve winkelwagentjes, met booschappenlijstjes en aanbiedingen, zien de meesten wel zitten.

Ann Heylens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content