Interview: Future Talents helpt creatieve jongeren aan een job

Future Talents brengt creatieve, gemotiveerde studenten en de bedrijfswereld samen door studentenjobs aan te bieden die studenten relevante werkervaring bijbrengen en bedrijven een voordelig, kwalitatief alternatief aan te reiken voor professionele creatieve oplossingen.

Examentijd, die weken waarin de student de neus in de boeken begraaft en zich een met redbull en tranen geplaveide weg naar een droomjob baant. Een weg die heel wat minder glad zou zijn als men de kans kreeg om reeds tijdens de studententijd relevante werkervaring op te doen. Want wie zijn werkkracht spendeert aan een supermarktketen of de lokale bakkerij houdt daar misschien wel een leuke cent aan over, maar stapt de arbeidsmarkt op met een portfolio dat niet meer bevat dan enkele gequoteerde werkstukken, opgelegd door een prof in plaats van inspiratie.

Voor alle studenten uit de creatieve sector voor wie werkervaring en een portfolio minstens even belangrijk zijn als een diploma en talent is er Future Talents, een aanwervingsbureau ontsproten uit het brein van Bram Biesbrouck. Future Talents brengt creatieve, gemotiveerde studenten en de bedrijfswereld samen door studentenjobs aan te bieden die studenten concrete en relevante werkervaring bijbrengen en bedrijven een voordelig, kwalitatief alternatief aan te reiken voor professionele creatieve oplossingen. Met succes! “Wij zetten enkel gemotiveerde en gepassioneerde mensen in voor een job”, aldus Elise Carpentier van Future Talents.

Hoe is FutureTalents ontstaan? Elise Carpentier: “Future Talents komt voort uit huureenstudent.be, een website waar zowat alle studenten zich kunnen inschrijven om vakantiejobs te vinden. Toen Bram zelfstandig werd had hij immers vaak freelancers nodig en hij geloofde keihard in het talent van studenten. Ook hij was ervan overtuigd dat hij tijdens zijn studententijd heel wat beter had kunnen besteden dan achter de toog staan in een cafe. Daarom richtte hij Future Talents op. Door alle data die voortvloeide uit huureenstudent had Bram al een database aan studenten die op zoek waren naar een job, liefst in lijn van hun studies en interesses; en dat waren er niet weinig.”

“Later ontmoette hij enkele studenten met zin voor ondernemerschap. Die wilden zich samen met hem engageren om studenten met een vraag naar specifieke jobs, zo goed mogelijk te helpen. Ze stapten op bedrijven af en probeerden zo vraag en aanbod bij elkaar te brengen, terwijl zij zelf de kwaliteit van alle projecten in het oog hielden. Zo kwam Future Talents tot stand.”

Is Future Talents enkel voor studenten of ook voor (pas) afgestudeerden? Elise Carpentier: “Studenten en pas-afgestudeerden, ze zijn allemaal welkom, zolang ze maar gemotiveerd en gepassioneerd zijn!”

Zijn de bedrijven enthousiast over jullie initiatief of merk je terughoudendheid? Elise Carpentier: “Over het algemeen wordt ons initiatief heel enthousiast onthaald. Als bedrijven al wat terughoudend zijn, is dat door de vooroordelen die er over studenten bestaan. Maar net daarom zijn wij een belangrijke tussenschakel! Wij zullen enkel gemotiveerde en enthousiaste mensen op een project zetten. Mensen waarvan wij weten dat ze het kunnen. We begeleiden hen en zorgen dat alle deadlines gehaald worden. Onze klanten komen daarom na een eerste samenwerking heel snel terug.”

En de studenten zelf; merken jullie dat jonge mensen vandaag nog gemotiveerd zijn om hard aan de weg te timmeren? Een portfolio opbouwen en ervaring opdoen kost immers heel veel tijd en moeite; iets waar sommige studenten nogal op afknappen. Elise Carpentier: “Het valt niet te ontkennen dat er altijd mensen zijn die minder hard werken of sneller opgeven. Vele studenten zijn nog niet bezig met later, denken niet vooruit. Misschien komt dit soms ook door een gevoel dat ze nog niet goed genoeg zijn voor de professionele wereld omdat ze ‘maar student’ zijn. Misschien zijn ze gewoon lui. In ieder geval werken wij enkel met mensen die er keihard voor willen gaan. En geloof ons, daarvan lopen er ook meer dan genoeg rond!”

Wat is de grootste misvatting die volgens jou bestaat rond onze (werkende) jeugd? Elise Carpentier: “Dat ze minder goed zouden zijn dan een professional: onzin! Studenten zitten vol dromen en zijn dan ook supergemotiveerd om die waar te maken. Ze werken vaak veel harder dan iemand die al wat vastgeroest zit in een professionele carrière. Echt waar, de studenten waarmee wij samenwerken zijn stuk voor stuk enthousiaste mensen vol nieuwe ideeën. Wij zijn blij ze te kennen en hopen er nog veel meer zulke te kunnen helpen aan een bijverdienste die hun portfolio versterkt.”

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content