Gucci en Emeli Sandé steunen opkomend talent met UK Music Fund

© Reuters

Gucci heeft in Londen het UK Music Fund gelanceerd om jong opkomend muziektalent te ontdekken en ondersteunen. Het Italiaanse modelabel krijgt daarvoor de hulp van zangeres Emeli Sandé en de Britse DJ Jo Whiley die het project zullen promoten.

Vorig jaar richtte het modemerk in China het Gucci Timepieces and Jewellery Music Fund op om er opkomende Aziatische artiesten te ondersteunen. Nu krijgt het muziekfonds een Britse afdeling dat samenwerkt met de Londense World Heart Beat Music Academy, een centrum dat muziekopleidingen geeft aan jongeren die daar normaal niet de middelen voor zouden hebben.

Tien studenten zullen de kans krijgen om het Grammy Camp in Los Angeles bij te wonen, een programma opgericht door de organisatie van de Grammy Awards dat beginnende muzikanten wil inspireren.

‘Het is van groot belang dat jongeren tegenwoordig de kans krijgen om zich uit te drukken door middel van muziek en dat ze daar de middelen voor krijgen’, zegt Sandé. ‘Projecten als deze maken muziek beschikbaar voor iedereen; kansarme jongeren in het bijzonder zullen in staat zijn om hun verhaal te vertellen en hun stem te laten horen. Deze problemen liggen me nauw aan het hart, dus ik ben enorm trots om deel uit te maken van dit project.’

Om de lancering van het nieuwe project in de kijker te zetten, brengt Gucci een limited-edition horloge uit, met een ontwerp geïnspireerd op een oude vinylplaat. (AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content