Duurste diamant ooit te koop bij Sotheby's

08/11/13 om 10:06 - Bijgewerkt om 10:06

Bron: Knack Weekend

Volgende woensdag, 13 november, brengt Sotheby's in Geneve een prachtige collectie juwelen en diamanten onder de hamer, waaronder een van de mooiste, grootste en meest kostbare stenen ooit: The Pink Star.

Duurste diamant ooit te koop bij Sotheby's

© Sotheby's

Volgende woensdag, 13 november, brengt Sotheby's in Geneve een prachtige collectie juwelen en diamanten onder de hamer, waaronder een van de mooiste, grootste en meest kostbare stenen ooit: The Pink Star.

Veilingen van juwelen zijn er op het einde van het jaar wel overal ter wereld. De jetset houdt er meer en meer van om te pronken met prachtige juwelen, getooid met kostbare stenen. Diamanten zijn trouwens heel erg in. Maar nu houdt iedereen toch zijn adem in voor de volgende juwelenveiling van Sotheby's in Geneve, op 13 november. Want dan wordt een somptueuze collectie geveild. De grote blikvanger is een van de meest zeldzame en kostbare stenen ooit, gemonteerd op een ring: The Pink Star.

Volgens juwelenexperte Gabriella Mantegani van Sotheby's Parijs gaat het heus om een wereldtopper. "The Pink Star is niet alleen de grootste roze diamant te wereld, goed voor 59 karaat, maar is ook echt van topkwaliteit. Roze diamanten zijn op zich al zeer zeldzaam. Maar The Pink Star is echt de top. De steen heeft een prachtige kleur en is bijzonder helder. We verwachten een wereldrecord prijs."

The Pink Star werd niet zo lang geleden gevonden, maar men heeft er jaren over gedaan om ze te slijpen. De diamant werd lang bestudeerd om het beste slijpsel te ontwikkelen. Volgens David Bennett, hoofd van de afdeling juwelen van Sotheby's in Europa, zou zo'n steen, indien twee honderd jaar geleden gevonden, enkel aan een koning hebben toebehoord. Dergelijke kanjers van diamanten kwamen inderdaad niet zelden terecht op de tiara van vorst of paus.

Kleurdiamanten

De belangstelling voor kostbare edelstenen groeit met de dag. Specialisten stellen ook een toenemende belangstelling vast voor gekleurde diamanten, naast de roze zijn ook de blauwe en groene diamanten erg in trek, aldus Gabriella Mantegani. The Pink Star wordt ongetwijfeld een beroemde steen. Drie jaar geleden veilde Sotheby's in Geneve een andere topdiamant, de Graff Pink voor 46,2 miljoen dollar, een wereldrecord. De kans bestaat dat het volgende woensdag gebroken wordt. Wie The Pink Star wil bewonderen raden we aan om het filmpje even aan te klikken. (Piet Swimberghe)

Info: Juwelenveiling, Sotheby's Geneve, woensdag 13 november, www.sothebys.com.

Onze partners