Blog Awards: Travel finalisten

© Thinkstock

Elke dag zetten we een categorie van de Knack Weekend Blog Awards in de kijker. Vandaag is de categorie Travel aan de beurt.

Days on the Road

Louise Martens en Kim Leunen zijn twee Belgische dames die een passie voor reizen met elkaar delen. Hun reizen brachten hen onder andere naar de Marokkaanse woestijn en het Cubaanse platteland en op een oude motor reisden ze dwars door India. Omdat ze ervan overtuigd zijn dat het advies van andere reizigers de beste manier is om een trip te starten begonnen ze deze blog.

The Wonderful Unknown

Deze blog bestaat nog maar sinds 1 april van dit jaar, maar met het voornemen iedere week een nieuw verhaal toe te voegen ziet de toekomst van The Wonderful Unknown er veelbelovend uit. Zoals de naam al laat uitschijnen gaan de makers van deze blog voortdurend op zoek naar mooie, minder bekende plaatsen zoals een midden in de IJslandse natuur gelegen zwembad en een leuk hamburgertentje in Parijs.

The Ego Tripper

Blog van een jonge journalist en reisfanaat uit Antwerpen. Hij houdt zijn blog in de eerste plaats bij omdat hij bang is zijn avonturen en het gevoel erbij te vergeten. Maar hij deelt zijn sfeervolle foto’s, persoonlijke tips en handige informatie graag met andere reisliefhebbers.

Classe Touriste

Hoe is het om te leven vanuit een koffer en bijna non-stop voor je job de wereld rond te reizen? Het journalist-fotograaf duo Debbie Pappyn en David De Vleeschauwer doen het na meer dan acht jaar nog steeds met veel goesting en houden over onbekendere bestemmingen en hoogtepunten van onderweg de blog Classe Touriste bij: van Arctische expedities bij de Inuit in Canada, een blik achter het ijzeren gordijn van Noord-Korea via exotische exploraties door Papoea-Nieuw-Guinea tot eilandhoppen in Griekenland of culinaire omzwervingen door Italië.

Travel Bart LA

Bart Lapers uit Brussel slaagt erin om eersteklas te vliegen en te overnachten in presidentiele suites en dat zonder er een kapitaal aan uit te geven. Hoe hij daarin slaagt en hoe anderen dit na kunnen doen? Dat vertelt hij op een vermakelijke manier in deze blog.

Dreams can never be Tamed

Persoonlijke blog van Anna-Belle Buyse: wereldreiziger, blogger, koffieverslaafde, jogger, dromer, Yoga liefhebber en duiker zoals ze zichzelf noemt. Ze reisde onder andere aar Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Thailand en Mexico en deelt haar ervaringen en vooral veel foto’s via haar blog met de wereld.

Wacca

De twee jonge twintigers Laurent en Liesbeth vertellen op hun blog ‘Wacca. Our way of traveling’ niet alleen over hun eigen reizen, maar geven ook tips voor handige websites en gadgets die je wel of juist niet mee moet nemen op reis. Ook kan je er enkele mooie reisfilmpjes bekijken.

Tjoolaard

Tjoolen oftewel doelloos ronddwalen is wat deze West-Vlaming het liefste doet. Op de blog Tjoolaard vertelt hij over zijn dwalingen door de straten van Gent, door Europa en de wereld. Hij heeft een voorkeur voor outdoor bestemmingen, de natuur en wat extremere toestanden en deelt zijn tips, avonturen, boutades en bijzondere ontmoetingen op deze blog.

Cycling to Mongolia

Een van de dromen van Raf Polus was een reis naar Mongolië te maken. Ondertussen is hij druk bezig deze droom te verwezenlijken en is hij op zijn fiets op weg naar dit buurland van China. Op zijn blog vertelt hij over zijn lange fietstocht door Europa, via het Midden-Oosten naar Mongolië.

WonderWeg

Deze blog van Sophie behaalde vorig jaar ook een finaleplaats bij de Knack Weekend Blog Awards. Sophie zelf zegt over haar blog: WonderWeg is geen reisblog pur sang, het is een zweem van reisdromen in een realiteit die velen van ons (helaas) beperkt. Sophie wisselt persoonlijke verhalen of met bruikbare tips voor andere reizigers. (MS)

Stem nu op uw favoriet!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content