IJsjes van rabarber en rodebessen

© IJsjes van rabarber en rodebessen

Verfrissend en met lokaal seizoensfruit: ijsjes van rabarber en rodebessen. Recept en ingrediënten voor 6 ijsjes.

Voor 6 ijsjes:
  • 150 g rabarber
  • 50 g rode bessen
  • 1 el vloeibare honing
  • 350 g Griekse yoghurt
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 el vloeibare honing
Zo maak je de ijsjes van rabarber en rodebessen

Was de rabarber en de bessen. Snij de rabarber in kleine stukken en ris de takjes van de rode bessen. Doe het fruit met de honing in een kookpan met dikke bodem. Laat 15 min. zacht sudderen. Pureer met een mixer of blender, laat afkoelen.

Meng de yoghurt met de melk en honing.

Lepel afwisselend het yoghurtmengsel en het gepureerde fruit in lollyvormpjes. Sluit af met de dekseltjes met de stokjes. Laat ca. 4 uur in de diepvriezer of in het vriesvak van de koelkast hard worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content