IJsjes van rabarber en rodebessen

11/05/18 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:11

IJsjes van rabarber en rodebessen

© C. Exelmans

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 6 ijsjes:

150 g rabarber

50 g rode bessen

1 el vloeibare honing

350 g Griekse yoghurt

50 ml halfvolle melk

1 el vloeibare honing

Was de rabarber en de bessen. Snij de rabarber in kleine stukken en ris de takjes van de rode bessen. Doe het fruit met de honing in een kookpan met dikke bodem. Laat 15 min. zacht sudderen. Pureer met een mixer of blender, laat afkoelen.

Meng de yoghurt met de melk en honing.

Lepel afwisselend het yoghurtmengsel en het gepureerde fruit in lollyvormpjes. Sluit af met de dekseltjes met de stokjes. Laat ca. 4 uur in de diepvriezer of in het vriesvak van de koelkast hard worden.

Lees meer over:

Onze partners