3 x vegan

3 x vegan

Het boekje 'Vegan Delight' van Saskia Roeda bevat 50 veganrecepten zonder tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker. Inspirerend, zelfs voor wie geen overtuigd veganist is.

 

Kwetsbaar stoer

Kwetsbaar stoer

'Stoer' heet het tweeluik waarin het Navigo in Oostduinkerke op zoek gaat naar het DNA van de visser. Het eerste luik, de tentoonstelling 'Engelen van de zee', is nu te zien in het museum. Het pas verschenen boek 'Onze Vissers' legt het 'zoute hart' van de visserij bloot.


3 x hartig gebak

3 x hartig gebak

In elk nummer van Nest toont een keukenpietje zijn of haar favoriete gerecht. Deze zomer delen we een aantal van deze recepten op onze site. In deze aflevering: quiche met kerstomaatjes, taart met zalm en cake met spekjes en pruimen. Zelf gemaakt smaakt het eens zo lekker!


Tuinverlichting in de spots

Tuinverlichting in de spots

Goede tuinverlichting brengt de tuin 's nachts tot leven en nodigt uit tot extra genieten. Maar de ideale tuinlamp bestaat niet: tuinverlichting is maatwerk.

Zomerfotozoektocht in Oud-Turnhout

Zomerfotozoektocht in Oud-Turnhout

'De Vaart verjaart' is het thema van de jaarlijkse zomerfotozoektocht in Oud-Turnhout. En er zijn nog meer activiteiten die de vaart, het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten, in de kijker plaatsen. Beslist een idee voor een uitstap deze zomer.


3 feestelijke zomerrecepten

3 feestelijke zomerrecepten

Niets smaakt zo lekker als home made. Zeker in de zomer wanneer groenten en fruit volop voorradig zijn. Met deze 3 recepten geef je elk feestje een onvergetelijk accent.

Bloementapijt: 20 edities jong

Bloementapijt: 20 edities jong

Om de twee jaar wordt de Grote Markt van Brussel bedekt met een zee van bloemen. Dit kleurrijke spektakel is dit jaar aan zijn twintigste editie toe, een jubileum dat gepast wordt gevierd.


Het bosleven bij avond

Het bosleven bij avond

Wat gebeurt er in het bos als mensen gaan slapen? In het Prinsenpark in Retie kan je deelnemen aan een avondlijke wandeltocht om dat te ontdekken.


Een koud kunstje

Een koud kunstje

Op een stokje, in een beker of in een hoorntje: sorbet is altijd fris en smaakt dubbel zo lekker als het zomert. Zelfgemaakte sorbet is niet alleen overheerlijk, je kan ook alle mogelijke combinaties maken - zoals in deze recepten.


Koken uit een doos

Koken uit een doos

Het aanbod van bedrijven die kookpakketten aan huis leveren blijft groeien. In zo'n ...


De groene bucketlist voor kinderen

De groene bucketlist voor kinderen

Vakantie en betekent op avontuur gaan. Het kan ook in ons eigenste Vlaanderen: 9 ideeën om op je groene bucketlist te zetten. Geschikt voor grote en kleine kinderen!


Strand in bloei

Strand in bloei

Een handvol schelpjes voor een mooie papieren bloem. Wie heeft het als kind niet gedaan? Met het project 'Strand in bloei' wil de Erfgoedcel Kusterfgoed deze traditie in de kijker plaatsen en op zoek gaan naar de oorsprong ervan.


Rook als smaakmaker

Rook als smaakmaker

Gerookte producten zijn terug van weggeweest, zowel in de keuken van de chefs als ...

Recentste nieuwsoverzicht Nest

Wonen

Meer wonen »

Koken

Meer koken »


Tuin

Meer tuin »

Groen

Meer groen »


Doen

Meer doen »