Nest mei ligt in de winkel!

Nest mei ligt in de winkel!

Leven en genieten van het licht. Van heldere interieurs over lekkere voorjaarsproducten tot groene uitstappen: Nest wijst de weg naar buiten.

Wat te doen tegen eikenprocessierupsen?

Wat te doen tegen eikenprocessierupsen?

De eikenprocessierups zit weer bijna in de fase waarin ze brandharen krijgt. En waarbij wij dus moeten beginnen opletten. In aanraking komen met de processiehaartjes zorgt voor hevige irritatie. Provincie Antwerpen volgt de situatie op de voet op.

 

Voetbal met kaas

Voetbal met kaas

Sommige duels vallen nu eenmaal beter in de smaak dan andere. De wedstrijd nu zaterdag tussen Zwitserland en België is er zo eentje. In een duel op de kaasplank hebben de Zwitserse kazen niets te vrezen, maar op het voetbalveld tegen de Rode Duivels...? Het wordt ongetwijfeld een match om van te smullen. Met deze recepten wordt kaas uit het vuistje net even anders.


Bewonder de bloeiende vlasvelden

Bewonder de bloeiende vlasvelden

In juni is het weer tijd voor de vlasvelden om te gaan bloeien. TEXTURE, het Museum over Leie en Vlas, laat je op twee manieren genieten van dit adembenemend spektakel.

Texel in top 10 van Lonely Planet

Texel in top 10 van Lonely Planet

Lonely Planet, beroemd van zijn reisgidsen, selecteert Texel als 9e beste bestemming van Europa. Het is volgens de experten 'prachtig en nog redelijk onontdekt'.


Bioweek wordt Biocampagne van 3 jaar

Bioweek wordt Biocampagne van 3 jaar

De Bioweek is niet meer. In plaats daarvan pakt BioForum Vlaanderen uit met een campagne waarbij twee tot drie keer per jaar één product in de kijker wordt gezet. Wim Lybaert, moestuinier in hart en nieren, zet er zijn schouders onder.

Kruidenpret

Kruidenpret

Kruiden worden soms vergeten terwijl het heel dankbare planten zijn voor onze gezondheid en keuken. Je maakt er gemakkelijk thee, azijn, honing, beautyproducten of schoonmaakproducten van. Nest worstelde zich door Daniëlles kruidenomnibus en selecteerde enkele leuke tips en weetjes.


Instant zomergevoel

Instant zomergevoel

Lelies, gladiolen, calla's en irissen: weinig bloemen toveren zoveel kleur en zon in een ruimte. Ideaal voor wie nood heeft aan vakantiegevoel.

Tong, van boord tot bord

Tong, van boord tot bord

Een vis legt een hele weg af voor hij op een bord beland. Nest ging mee in het spoor van de tong.


Tuinieren in potten en bakken

Tuinieren in potten en bakken

Wil je planten tot vlak voor je raam? Makkelijk: zet ze in een pot of bak en schik ze op je terras of een ander favoriet hoekje. Potten en bakken zijn ook ideaal om je te omringen met groen als je geen tuin hebt. Maar zijn alle potten even geschikt?


Een lunch(box) anders dan anders

Een lunch(box) anders dan anders

Vaak maken we van de lunch niet veel werk. Een snelle boterham, een haastig in elkaar geflanste salade... Maar het kan ook anders. Dat bewijst het boek 'Love your Lunch' van Sean Wainer. Drie recepten als smaakmaker.Eerste hulp bij onkruid!

Eerste hulp bij onkruid!

Geen tuinier die er aan ontsnapt: planten die je niet wil hebben en al zeker niet op die plek. Noem ze kruid of onkruid, maar weg moeten ze!


De geneugten van Seneffe

De geneugten van Seneffe

22 hectaren, een oranjerie, een theater waar nog stukken gebracht worden, lama's, schapen en vooral interessante tentoonstellingen en een feeërieke achtergrond. Het Kasteel van Seneffe, net onder Nijvel, brengt het hele jaar door een mix van activiteiten voor alle leeftijden.


Spot 1000 soorten in 1 jaar

Spot 1000 soorten in 1 jaar

Het provinciaal groendomein de Averegten in Heist op den Berg heeft jouw hulp nodig. ...

Recentste nieuwsoverzicht Nest

Wonen

Meer wonen »

Koken

Meer koken »


Tuin

Meer tuin »

Groen

Meer groen »


Doen

Meer doen »

Lifestyle

Meer lifestyle »