Will.i.am ontwerpt unieke smartwatch voor Gucci

19/03/15 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:15

Muzikant en techentrepreneur Will.i.am brengt mode en technologie samen in zijn nieuwste project met Gucci in de vorm van een modieuze slimme armband.

Will.i.am ontwerpt unieke smartwatch voor Gucci

© Gucci

De Black Eyed Peas-zanger kondigde donderdag samen met Gucci-CEO Marco Bizzarri de komst van hun multifunctionele smartband aan. De unieke wearable zal naast de functie voor (video)bellen ook beschikken over een hartslagmeter, temperatuurmeter en gps-chip. Wat het gadget uniek maakt van bijvoorbeeld andere smartwatches zoals die van Apple, is dat deze slimme armband kan bellen met ondersteuning van een simkaart, zonder verbonden te zijn met een smartphone.

"Fashionology"

Techentrepreneur Will.i.am, die in het verleden al een smartwatch op de markt bracht die weliswaar onsuccesvol bleek, kwam tijdens de aankondiging van het product opvallend zelfverzekerd voor de dag. Wanneer hem werd gevraagd hoe deze smartband zal opboksen tegen de concurrentie op de markt, antwoordde de artiest dat deze samenwerking met Gucci simpelweg zal resulteren in 'het beste product.'

Ook gaf de zanger mee dat wearables naar zijn bescheiden mening voordien werden gemaakt door de verkeerde mensen. 'Gucci zorgt al jaren voor kleding op onze lijven', aldus Will.i.am. Hij noemt deze samenwerking het ontstaan van "fashionology", het moment dat fashion en technology elkaar ontmoeten.'

Zowel will.i.am als Gucci-CEO Bizzarri droegen een prototype van de smartband tijdens de persconferentie, die vrij breed maar hip oogde. Details rond prijs en lanceringsdatum moeten nog worden bekendgemaakt.

LD

Onze partners