Een wekelijkse update uit de coulissen van modeland, door Tiany Kiriloff, trendwatcher en fashionista pur sang.

Juweelontwerpster Isabelle Lenfant mag zich sinds kort ‘Modo Bruxellae Laureaat’ noemen. De Brusselse won de ‘Prijs voor de Ontwerper 2009’ ter waarde van 7500 euro voor haar complete oeuvre.

GOED GESCHOEID

Klassiekers met een twist kunnen mijn hart bekoren. Gelukkig beslissen de dictators van modeland zo nu en dan een frisse wending te geven aan een modefenomeen dat je voor dood en begraven hield. Denk maar aan Balmain, die zorgde voor een revival van de gevreesde epauletten.

Ook de creeper is terug van weggeweest. De schoen vindt zijn oorsprong in punk- en gothickringen maar werd ook steevast gedragen door de dames van Bananarama. Vorig seizoen sijpelde de creeper opnieuw het modebeeld binnen : Alexander Wang ontwierp een vrouwelijke versie met hak en Sonia Rykiel creëerde een gelimiteerde versie voor de Franse cultwinkel Colette. In combinatie met frêle jurkjes en rokjes zorgen de schoenen uit mijn kinderjaren voor een beeldig contrast in mijn garderobe. De onlineshop www.underground-england.co.uk biedt heel wat unieke exemplaren.

Niet onbelangrijk is de terugkeer van de befaamde Dr. Martens, iconische bottines waar ik heel wat mooie tienerherinnering aan heb. Anno 2010 zien we de onverwoestbare hoge schoenen opnieuw opduiken tijdens de show van Jean Paul Gaultier. Geef mij maar een paar in drukke prints of glanzend wit leer.

Edele pleister

U studeerde mode aan La Cambre. Waarom de overstap naar juwelen ?

Isabelle Lenfant : Ik ben er eerder toevallig ingerold en heb mijn hart eraan verloren. Juwelen zijn tijdloos, mode niet. Ik wil verhalen vertellen met mijn creaties en daar lenen juwelen zich beter toe.

Uw collecties zijn steeds opgebouwd rond de symboliek van de pleister.

Ik tracht met mijn juwelen in de vorm van een hechtpleister te verwijzen naar het leven zoals het is : de pleister op de ervaringswonden die je onvermijdelijk oploopt in het leven. Ze staan symbool voor de menselijke kwetsbaarheid.

Hoe belangrijk is deze prijs ?

In het buitenland heb ik al enkele prijzen gewonnen, het doet dus deugd om nu ook in België die bevestiging te krijgen. Het geld ga ik gebruiken om te investeren in mijn collectie en in mijn website. Binnenkort zal je mijn juwelen ook online kunnen kopen.

De creaties van Isabelle Lenfant worden onder meer verkocht bij Collectors Gallery, Lebeaustraat 17 in Brussel. Info : www.i-l.be.

Samenstelling Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content